19/04/2024

Το «ηρώδειο» κράτος

Π.Π. Ρούμπενς, "Η σφαγή των αθώων νηπίων, 1635-37, Μόναχο.

Γράφει ο Γεώργιος Τορνικάντης 

 

Ο Ηρώδης, βασιλιάς της Ιουδαίας τα βιβλικά χρόνια και την παραμονή της γεννήσεως του θεανθρώπου επηρεαζόμενος από μια παλιά προφητεία ότι ο ερχομός ενός νέου παιδιού θα τον ανατρέψει από τον θρόνο του και θα τον καταστήσει βασιλιά του κόσμου, τον οδηγεί στην παράνοια και στον πανικό με αποτέλεσμα να προβεί σε ένα ακραίο και πρωτόγνωρο μέτρο για την ανθρώπινη ιστορία, στην μαζική δολοφονία όλου του νεαρού πληθυσμού κάτω των 2 ετών. Την επόμενη μέρα της διαταγής, οι στρατιώτες του θα ξεχυθούν στους δρόμους χωρίς δισταγμό και συναισθηματισμό και θα σφάξουν μπροστά στα θλιμμένα μάτια των μανάδων τους και στα οργισμένα πρόσωπα των πατεράδων τους τους γιούς τους ανήμποροι να αντιδάσουν μπροστά στον ”ισχυρό” της εποχής. Μετά την αποτρόπαια αυτή πράξη του Ηρώδη, η πόλη θα γεμίσει νεκρά βρέφη και παιδιά με τους οδυρμούς των γονιών να ακούγονται σε όλους τους δρόμους. Ο Ηρώδης θα περάσει στην ιστορία ως πρωτοπόρος της πολιτικής ”γενοκτονίας” και ως διώκτης του θείου στοιχείου στον κόσμο. 

 

Αυτά για την ιστορία, στον νεοεποχίτικο συμβολισμό, το έγκλημα διαπράττεται διαφορετικά και έξυπνα. 

 

Το ελλαδικό κράτος ως σύγχρονος Ηρώδης 

Το σύγχρονο ελλαδικό κράτος από την μέρα της εγκαθίδρυσης του και της δολοφονίας του πρώτου νομίμου Εθνικού Κυβερνήτη της Ελλάδος, Ιωάννη Καποδίστρια, παίζει στην ελληνική ιστορία τον ρόλο του Ηρώδη με αποκορύφωμα τα τελευταία χρόνια της μεταπολίτευσης. Δεν ακολουθεί επίσημα την πολιτική του εμπνευστή της, υπάρχουν χιλιάδες τρόποι για να δολοφονήσεις έναν λαό και εκατοντάδες για να τον εξανδραποδίσεις. 

Εκτελεί την ηρώδεια πολιτική με έξυπνο και ύπουλο τρόπο ώστε να μην γίνεται αντιληπτός από τα ίδια τα θύματα του. Σε έναν βαθύτερο συμβολισμό στα πρόσωπα των βρεφών απεικονίζεται η ελληνική νεολαία. Στην σύγχρονη εποχή, το ελλαδικό κράτος δεν κάνει διακρίσεις στα φύλα κυνηγώντας μόνο τους άρρενες, αν και ο τρόπος που ασκεί τις ψυχολοφικές και νοητικές του επιχειρήσεις προς τους Έλληνες είναι διαφορετικός από αυτόν που ασκείται στις Ελληνίδες. Η ελληνική νεολαία βρίσκεται υπό διωγμόν με προορισμό προς τις εύπορες χώρες της Βορειοκεντρικής Ευρώπης, στερώντας της την αξιοπρέπεια και την επαγγελματική ανέλιξη, εξαντλώντας την σε σπουδές και σε πτυχία χωρίς ουσιαστικό αντίκρυσμα με αποτέλεσμα ο δρόμος προς την Δύση προς αξιοποίηση του πτυχίου να είναι σχεδόν μονόδρομος. Πέραν όμως των πρακτικών εκτελέσεων των νέων με τα οικονομικά μέτρα, τους ποταπούς μισθούς, την άνιση κοινωνική μεταχείριση και την κομματικοποίηση των δημόσιων οργανισμών και φορέων, όπως και το ”Μεγάλο Παιχνίδι” για μια θέση στο δημόσιο που έχει στηθεί από τους σύγχρονους ”Καίσαρες”, σε εφαρμογή έχουν τεθεί και οι ψυχολογικές επιχειρήσεις του ελλαδικού κράτους, οι οποίες εξοντώνουν τους νέους και τις νέες εγκεφαλικά και ψυχικά αποκαθιστώντας τους άδρανείς και απαθείς. ”Ότι δεν με σκοτώνει, με κάνει πιο δυνατό” έλεγε ο Μεγάλος Γερμανός φιλόσοφος, Φρειδερίκος Νίτσε, για να έρθουν οι σύγχρονοι χειραγωγοί και δημαγωγοί και να μετατρέψουν την ουσιώδη αυτή φράση σε ”Ότι δεν με σκοτώνει, με κάνει πιο χαζό”. Οι ελλαδικές κυβερνήσεις με τον βαρύ οπλισμό τους, όχι τις λεγεώνες, αλλά τα μέσα μαζικής εξαπάτησης και λοιπούς φορείς και οργανισμούς με ψευδή προφίλ και ψευτοανθρωπιστικό πρόσωπο καταφέρνουν να εξοντώνουν καθημερινά εκατοντάδες χιλιάδες νέους και νέες μέσω των νοητικών κυμάτων που τους στέλνουν και μέσω των ψυχολογικών πιέσεων που τους ασκούν. Ο καταναλωτισμός, ο αλκοολισμός, τα ναρκωτικά, ο σεξουαλισμός, ο οπαδισμός, ο κομματισμός, τα τηλεπαιχνίδια κ.α. αποτελούν ορισμένα από τα βέλη της κυβερνητικής φαρέτρας καθηλώνοντας μεγάλο και υγιές κομμάτι της νεολαίας είτε στον καναπέ τους, είτε στις κερκίδες, είτε μέσα στο εσωτερικό τους ”σπήλαιο” αρνούμενοι να αντικρύσουν το φως και να πειστούν πως εκεί έξω, μακρυά από όλα αυτά τα δεσμά, υπάρχει το πραγματικό φως! 

 

Η σύγχρονη ηρώδεια εξουσία μετατρέπει τους πολίτες της σε αμνούς προς μελλοντική σφαγή και οι στρατιώτες της έχουν ευκολότερη και λιγότερη δουλειά να κάνουν.

 

Η Επιχείρηση «Ηρώδης»

Όπως ο βασιλιάς Ηρώδης, επιχείρησε να εξοντώσει τον νεογέννητο Ιησού Χρσιτό διώκοντας τον σε όλη την επικράτεια του και δολοφονώντας όλα τα βρέφη και νεαρά αγόρια του βασιλείου του, έτσι και οι σύγχρονοι νεοεποχίτες του ελλαδικού κρατιδίου εφάρμοσαν την Επιχείρηση ”Ηρώδης” κατοχυρώνοντας την νομικά και δίνοντας της ιδεολογικό προσανατολισμό και ηθικό ελαφρυντικό εις το όνομα της ελευθερίας, στις καθημερινές και στις ετήσεις εκτρώσεις που πραγματοποιούνται στις κλινικές όλης της χώρας. Γιατροί και νοσοκόμες γίνονται συνεργοί και συνένοχοι σε ένα από τα μεγαλύτερα και φρικιαστικότερα ”σιωπηλά” εγκλήματα της ανθρώπινης ιστορίας και παίρνοντας πάνω τους μεγάλο βάρος στην συνείδηση τους, και κατά επέκταση μεγάλη αμαρτία σύμφωνα με την πατερική παράδοση και την ορθόδοξη πίστη. Οι νέοι σκοτώνουν τα παιδιά τους σαν σύγχρονοι Ηρώδηδες πριν τα αντικρύσουν στα μάτια! Σαφώς, με την υπογραφή των κυβερνώντων και τις ”ευλογίες” των ιατρών, όπου οι πρώτοι θα έπρεπε να προωθούν τις τεκνοποιήσεις και να παρέχουν οικονομικές και κοινωνικές διευκολύνσεις στους ανύπαντρους και στους πολύτεκνους, και οι δεύτεροι έχουν ορκιστεί να σώζουν τις ζωές των ανθρώπων κι όχι να τις αφαιρούν μπροστά στο στείρο και ακραίο ιδεολόγημα του δικαιωματισμού. Απ’ ότι φαίνεται κανένας τους δεν νοιάζεται για τις ζωές και τις ψυχές των ανθρώπων, αλλά πιο πολύ για τις ψήφους και τα χρήματα. Απορώ σε τι διαφέρουν από τον βασιλιά Ηρώδη; Αυτός σκότωσε χιλιάδες νέα αγόρια γιατί ήξερε ότι θα έχανε την εξουσία του και την θέση του, αν οι τωρινοί εκτελούν έτσι εύκολα θανάτους νεογέννητων παιδιών χωρίς να κινδυνεύει η θέση τους και το κύρος τους, φανταστείτε τι θα έκαναν αν γνώριζαν πως η γέννηση ενός αγοριού ή κοριτσιού θα τους στερούσε την εξουσία που τόσο λατρεύουν ή τα χρήματα που τόσο υπηρετούν;

 

Ο Άριστος, θύμα της ηρώδειας πολιτικής

Θύμα της ηρώδειας δίωξης ήταν ο Μεσσίας, ο άνθρωπος που θα λύτρωνε την ανθρωπότητα από τα πάθη της και τις αμαρτίες της. Ο αγαπημένος Υιός του Θεού και εκλεκτός του ανθρωπίνου γένους! Στην νέα εποχή, το θύμα της ηρώδειας πολιτικής ”γενοκτονίας”, είναι ο Άριστος. Το ελλαδικό πολιτικό σύστημα έχει στηθεί και δομηθεί με έναν συγκεκριμένο, πολύπλοκο, κοινοβουλευτικό τρόπο ώστε να πνίγει κάθε αληθινή φωνή, να απομακρύνει κάθε ειλικρινή συμπεριφορά και να περιθωριοποιεί κάθε έντιμο και αξιοπρεπή πολίτη. Μέσω αυτής της δομής, το πολιτικό σύστημα διατηρεί την εξουσία του από πιθανούς ”μεσσίες” που θα θελήσουν να ελευθερώσουν τον λαό τους από τους τυράννους και που θα μπορούσαν να ξεπροβάλλουν από νόμιμες πολιτικές και έντιμες διαδικασίες και να αγαπηθούν από τους πολίτες, χειραγωγεί τα πλήθη με την άγνοια και την ανοχή τους και διαωνίζει την κρατική του ύπαρξη εκτελώντας ανθρωποθυσίες στον βωμό του χρήματος. Ο Άριστος, ή αλλιώς ο Έντιμος και Αξιοπρεπής Πολίτης, είναι ο πρώτος διωκόμενος μέσα στο κοινοβουλευτικό σύστημα και μέσα στο ελλαδικό κρατίδιο. Μόνο μέσω της δίωξης των αρίστων, η εξουσία μπορεί να διατηρεί την μετριότητα της στον πρωθυπουργικό της θώκο. Μόνο μετατρέποντας τους πολίτες σε καταναλωτές και τους οπλίτες σε ψηφοφόρους, μπορεί η κοινοβουλευτική εξουσία να διαιρεί τον λαό και να βασιλεύει στην πατρίδα μας….

 

Ηρώδειο Τέλος

Ίσως ο Ηρώδης μετά θάνατον, να βρίσκεται ακόμα στην κόλαση, ίσως η ψυχή του να έχει σβηστεί από το βασίλειο των ψυχών μετά την φρικαλέα πράξη του, το μόνο βέβαιο πάντως και ιστορικά αποδεδειγμένο είναι πως ο βασιλιάς Ηρώδης είχε φρικτό θάνατο. Ο Θεός του έστειλε μία ασθένεια και τον χτύπησε πολύ βαριά κάνοντας τον να νιώσει σε λίγο χρονικό διάστημα όλους τους ψυχικούς και σωματικούς πόνους που έζησαν όλες μανάδες που χάσανε τους γιούς τους. Το μάθημα του είναι απλό και διδακτικό: ”Όσα εγκλήματα και αν κάνεις, δεν θα μείνεις για πάντα στην εξουσία και όσο κακό κάνεις γύρω σου, τόσο και περισσότερο κακό θα σε βρει αργά ή γρήγορα με τον έναν ή τον άλλον τρόπο”. Το ίδιο ισχύει και για τους ”βασιλείς” της δημοκρατίας, οι ηρώδειες πολιτικές γενοκτονίας, ο διωγμός των νέων, ο ξεριζωμός των αξιών και των ηθών, η δολοφονία της οικονομίας και της κοινωνίας, η εξόντωση των κοινωνικών τάξεων και η σφαγή των νεογέννητων θα πέσει σαν κατάρα Θεού στα κεφάλια τους και θα τα συνθλίψει αργά ή γρήγορα, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο…. 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geopolitics & Daily News Copyrights Reserved 2024