16/04/2024

Λημέρι των τουρκικών ΜΚΟ και υπηρεσιών τα Σκόπια

Γράφει ο Δημοσθένης Ζιούλης 

 

Σε σφαγείο μετετράπη η επικράτεια του κρατιδίου των Σκοπίων όπως προκύπτει από ενημέρωση του Anadolu Agency. Το τουρκικό πρακτορείο δημοσιεύει εκτενή ρεπορτάζ για την δραστηριότητα όλου του φάσματος των κρατικών και μη, φορέων της Τουρκίας ενόψει της  μουσουλμανικής πανήγυρης του Κουρμπάν Μπαϊράμ.

Πρόκειται για τη μέρα όπου οι μουσουλμάνοι συνηθίζουν να θυσιάζουν ζώα και προσφέρουν ως βοήθημα σε φτωχότερους μέρος του σφαγιασμένου ζώου. Με αφορμή αυτό και ακόμη μια χρονιά οι ποικίλες τουρκικές οργανώσεις και κρατικοί φορείς είχαν την ευκαιρία να κάνουν το δικό τους θέαμα στην εύθραυστη χώρα της Βαλκανικής. Βέβαια πρόκειται για δράσεις εντελώς αντίθετες με την εικόνα που θέλει να δείξει στην συγκεκριμένη χώρα ο αλβανικός πολιτικός παράγοντας.

Οι σχεδιασμοί όμως της Άγκυρας στοχεύουν σε συνεχόμενη πίεση στην πολιτική τάξη των Σκοπίων και σε ομηρία του δημοσίου βίου διά του δικτύου των εξαρτημένων τζαμιών και ιμάμηδων. Εξ άλλου ας μη λησμονούμε πως πριν από σύντομο χρονικό διάστημα  στη χώρα βρέθηκε ο αρχιμουφτής της Τουρκίας, ο οποίος  είχε συναντήσεις με όλους τους υπευθύνους μουφτήδες στην επικράτεια του κρατιδίου συστήνοντας στην ουσία δίκτυο παρακρατικής δράσης.

Το Ίδρυμα της Προεδρίας Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας (TDV) καθώς και η περιβόητη Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων της Προεδρίας της Τουρκίας- γνωστότερη ως Dyjanet – αμφότερες εργαλεία του Προέδρου Ερντογάν για την χειραγώγηση των μουσουλμανικών πληθυσμών πέραν της διαχείρισης του εγχώριου Ισλάμ σε συντονισμό με την Πρεσβεία της Τουρκίας στα Σκόπια έσφαξε μεγάλα ζώα και διένειμε εκατοντάδες οικογενειακές μερίδες νωπού κρέατος.

Εξίσου όμως δραστήρια είναι και η IHH, η οργάνωση που χρηματοδοτείται από τις τουρκικές υπηρεσίες και που μετά την ανάμειξη της στην προ ετών στην ένταση στη Γάζα βρίσκεται υπό στενή παρακολούθηση των δυτικών αρμοδίων οργάνων. Στην Αλβανία και στα Σκόπια η συγκεκριμένη αναπτύσσει ιδιαίτερη «ανθρωπιστική» δράση.(Για τη συγκεκριμένη οργάνωση έχουμε γράψει σε παλαιότερη ανάρτηση του Geopolitics σχετική ανάρτηση τον Ιανουάριο του 2020 και ήταν ο λόγος που το site μας είχε αποκλειστεί για ένα μήνα από το facebook καθώς δέχθηκε συνεχείς αναφορές. Μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ

Η Τουρκική Ερυθρά Ημισέληνος επίσης μοίρασε από με τη  σειρά της, τα κρέατα από τη θυσία άλλων ζώων που είχαν προπληρώσει διάφορες τουρκικές οργανώσεις μεταξύ των οποίων η Ένωση Μουσουλμάνων της Ρουμελίας.

 

Με πηγές από Ταχυδρόμος 

 

Διαβάστε επίσης: Ανθρωπιστικές Οργανώσεις

 

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geopolitics & Daily News Copyrights Reserved 2024