19/04/2024

Επιστολή εν ενεργεία αξιωματικού

Επιστολή εν ενεργεία αξιωματικού: «Δεν με νοιάζει καν ποιός πολιτικός θα είναι αυτός που κυβερνά την χώρα. Έτσι και αλλιώς για μένα δεν αλλάζει το χρώμα της σημαίας. Σε αυτήν και στο σύνταγμα ορκίστηκα.»

Η επιστολή μας εστάλη από ενεργό αξιωματικό των Ε.Δ. Μας ζητήθηκε να μην βάλουμε το όνομα του και το σέβομαστε. Ακολυθεί η επιστολή όπως ακριβώς μας την έστειλε: 

«Κάθε πρωί ξεκινάς την μέρα σαν μια ρουτίνα. Μια διαδικασία που πρέπει να γίνει χωρίς να συνειδητοποιείς τον βαθμό κινδύνου που κρύβει το κάθε τι που κάνεις. Παρόλα αυτά στο πρώτο κάλεσμα και έπαρση σημαίας νιώθεις πώς είσαι μέρος κάτι διαφορετικού που φέρει ευθύνη και αγάπη. Ευθύνη απέναντι σε όλους και αγάπη για την πατρίδα.

Δεν με νοιάζει το τι λένε οι άλλοι. Δεν με νοιάζει καν ποιός πολιτικός θα είναι αυτός που κυβερνά την χώρα. Έτσι και αλλιώς για μένα δεν αλλάζει το χρώμα της σημαίας. Σε αυτήν και στο σύνταγμα ορκίστηκα.

Δε ορκίστηκα σε ιδεολογίες, κόμματα, παρεούλες. Ορκίστηκα να υπερασπιστώ την χώρα μέχρι τελευταίας ρανίδος αίματος μου και αυτό θα κάνω. Το ξέρει και η οικογένεια και οι φίλοι μου. Ξέρουν πώς όταν τους χαιρετώ μπαίνοντας στην μονάδα μπορεί να μην τους ξαναδώ.

Μπορεί το επόμενο πρωί ή μεσημέρι ή βράδυ, να συναντήσω τον μαυροφορεμένο με το δρεπάνι και να περάσω τον Αχέροντα. Θα το κάνω όμως με το εθνόσημο στο δεξί μπράτσο και με την εικόνα των παιδιών μου στα μάτια μου, όπως την έχω μέσα στο βιβλιαράκι μαζί με την ταυτότητα μου.

Θα ξέρω οτι έφυγα προσπαθώντας να προστατεύσω εκείνους που αγαπώ, εκείνους που πίσω στην πατρίδα νιώθουν πώς εγώ τους προστατεύω νύχτα και μέρα. Θα πάω να κάνω παρέα σε δεκάδες συναδέρφους μου που έφυγαν στο καθήκον εντός και εκτός συνόρων. Ο Μπαλταδώρος χθες ήταν άλλος ένας. Αύριο μπορεί να είμαι εγώ ή ο συνάδερφος μου. Στρατιωτικοί, Ναυτικοί, Αεροπόροι, Αστυνομικοί, Πυροσβέστες. Όλοι μια ομάδα εκεί έξω και εκεί πάνω με το ίδιο αίσθημα καθήκοντος.

Ήμασταν είμαστε και θα είμαστε εκεί για όλους. Όσους μας αγαπούν και οσους μας κοροιδεύουν. Πιστέψτε με. Ουδείς θα φύγει. Ουδείς θα υποχωρήσει. Όλοι θα σταθούμε απέναντι σε κάθε απειλή. Νιώστε ήσυχοι. Νιώστε προστατευμένοι. Εμείς θα είμαστε εκεί.

Δ.Φ
Λοχαγός Σ.Ξ.»

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geopolitics & Daily News Copyrights Reserved 2024