23/04/2024

Άσαντ: Μιλάει για ΗΠΑ, Ρωσία και Ισραήλ στο RT

Ο πόλεμος στην Συρία δεν είναι ένας εμφύλιος πόλεμος, καθώς από την έναρξή του ήταν μία μάχη κατά των τρομοκρατών και των «μισθοφόρων της Δύσης» δήλωσε ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ σε συνέντευξητου στο τηλεοπτικό κανάλι RT

«Η λέξη “εμφύλιος πόλεμος” χρησιμοποιήθηκε έξυπνα από την αρχή των συγκρούσεων στην Συρία, ακόμη κι από τους φίλους μας και τους συμμάχους μας, από λάθος, χωρίς να υπάρχει κατανόηση του περιεχομένου και του νοήματός της. Ο “εμφύλιος πόλεμος” στην Συρία σημαίνει ότι υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές μεταξύ φανατικών επί τη βάσει εθνικιστικών ή αιρετικών ή θρησκευτικών διαφορών ή ίσως διαφορετικών πολιτικών απόψεων ή διαφορετικών πολιτικών ρευμάτων, ας πούμε, ενώ κάτι τέτοιο δεν έχουμε στην Συρία,» είπε χαρακτηριστικά.

Η Ουάσινγκτον και οι «μαριονέτες» της προσπάθησαν και απέτυχαν να καταστρέψουν τη Συρία και οι αμερικανοί στρατιώτες θα εξαναγκαστούν να φύγουν από τη χώρα. Αυτά είναι μερικά από τα κυριότερα σημεία της αποκλειστικής συνέντευξης του Μπασάρ Αλ Ασάντ στο RT και τον Murad Gazdiev. Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε στη Δαμασκό και ο Άσαντ σχολίασε μια σειρά θεμάτων: από την απειλή της σύγκρουσης ΗΠΑ Ρωσίας, αλλά και γιατί δεν φοβάται τις ισραηλινές απειλές.

«Ο πόλεμος είναι η χειρότερη επιλογή» ανέφερε ο Άσαντ, «αλλά μερικές φορές είναι η μόνη επιλογή. Φατριές όπως η Al-Qaeda, το ISIS, η Al-Nusra και άλλες παρόμοιας ιδεολογίας δεν είναι έτοιμες για διάλογο. Επομένως, η μόνη επιλογή είναι η βία. »

Αν και οι αμερικανικές δυνάμεις εξακολουθούν να ενεργούν παράνομα στη Συρία, τελικά θα αγκαστούν να φύγουν αναφέρει χαρακτηριστικά. «Οι Ηνωμένες Πολιτείες χάνουν τις κάρτες τους. Η κύρια κάρτα τους ήταν η Al-Nusra, η οποία ονομάστηκε «μετριοπαθής», αλλά όταν ξεκίνησαν σκάνδαλα φάνηκε ότι δεν είναι, ότι είναι όπως η Αλ Κάιντα και οι ΗΠΑ άρχιζαν να αναζητούν άλλο σύμμαχο όπως η SDF [Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις]» τόνισε, αναφερόμενος στην ομάδα πολιτοφυλακής που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ. Σύμφωνα με τον Άσαντ, μετά την εξολόθρευση του Ισλαμικού Κράτους (IS, πρώην ISIS) και της Al-Nusra, ο Συριακός στρατός θα στρέψει την προσοχή του στο SDF.

Ο πρόεδρος της Συρίας επαίνεσε τη Μόσχα, ισχυριζόμενος ότι η ρωσική «σοφία» έχει εμποδίσει μια άμεση σύγκρουση μεταξύ ρωσικών και αμερικανικών δυνάμεων στη Συρία. «Ήμασταν κοντά στην άμεση σύγκρουση μεταξύ των ρωσικών δυνάμεων και των αμερικανικών δυνάμεων και ευτυχώς αποφεύχθηκε όχι από τη σοφία της αμερικανικής ηγεσίας αλλά από τη σοφία της ρωσικής ηγεσίας».

Για τις ισραηλινές απειλές απάντησε «η γενιά μου – και οι περισσότερες γενιές στη Συρία τώρα – ζούσαν υπό την απειλή της ισραηλινής επιθετικότητας.»Είπε ότι το γεγονός ότι το Τελ Αβίβ έχει καταφύγει σε απειλές δείχνει ότι οι Ισραηλινοί πανικοβάλλονται.

«Οι Ισραηλινοί δολοφονούν, σκοτώνουν, καταλαμβάνουν εδώ και δεκαετίες, εδώ και περίπου επτά δεκαετίες, σε αυτήν την περιοχή, αλλά συνήθως το κάνουν όλα αυτά χωρίς να απειλούν. Τώρα, γιατί απειλούν με αυτόν τον τρόπο; Αυτό είναι ένας πανικός, είναι ένα είδος υστερικής αίσθησης επειδή χάνουν τους «αγαπητούς», τους αγαπημένους τους Al-Nusra και ISIS, γι ‘αυτό και το Ισραήλ πανικοβάλλεται πρόσφατα και καταλαβαίνουμε το συναίσθημά τους ».

Όταν ρωτήθηκε για τον αμερικανό πρόεδρο Τραμπ που τον αποκάλεσε «ζώο (animal)», ο πρόεδρος της Συρίας είπε: «Όποιος το λέει είναι».

 

Γιώτα Χουλιάρα για το Geopolitics 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geopolitics & Daily News Copyrights Reserved 2024