19/04/2024

Χοντρό πάρτι στα Σκόπια με τα κονδύλια της ΕΕ

 

Γράφει ο Νότης Μαριάς
Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής

Καθώς κορυφώνονται οι αντιδράσεις του Ελληνικού λαού ενάντια στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις που οδηγούν στο ξεπούλημα της Μακεδονίας μας, η κυβέρνηση με τα παπαγαλάκια της προσπαθεί να απαξιώσει και τα νέα συλλαλητήρια που έλαβαν χώρα σε 24 πόλεις της Πατρίδας μας. Συλλαλητήρια τα οποία προετοιμάζουν το νέο μεγάλο αποφασιστικό ΟΧΙ το οποίο θα εκφράσει σύσσωμος ο Ελληνικός λαός στο συλλαλητήριο της 8ης Ιουλίου στο Σύνταγμα.

Σε όσους συνεχίζουν να πιπιλίζουν την καραμέλα της δήθεν λύσης του Σκοπιανού θα πρέπει να τους υπενθυμίσουμε ότι τα Σκόπια ως γνήσια Φιλιππινέζα της Τουρκίας έχουν δρομολογήσει μια τακτική αλά τούρκα σε σχέση με την προσέγγισή τους προς της ΕΕ προκειμένου να ανοίξουν περαιτέρω οι κρουνοί των ευρωπαϊκών κονδυλίων προς το σλαβικό μόρφωμα. Άλλωστε έχουν καλομάθει καθώς γίνεται ήδη χοντρό πάρτι στα Σκόπια με τα ευρωπαϊκά κονδύλια τα οποία μόνο στο πλαίσιο της προ-ενταξιακής βοήθειας για το διάστημα 2014-2020 ανέρχονται στο ποσό των 664,2 εκατ. ευρώ.

Εξ αυτών 122, 9 εκατ. ευρώ προβλέπονται για τη «δημοκρατία και τη διακυβέρνηση». Πρόκειται βέβαια για τραγέλαφο μιας και είναι γνωστό ότι στα Σκόπια η διακυβέρνηση δεν έχει καμιά σχέση με δημοκρατία. Επίσης 112,9 εκατ. ευρώ διατίθενται για την προστασία του περιβάλλοντος τη στιγμή που το εργοστάσιο παραγωγής ρεύματος των Σκοπίων στα σύνορα με την Ελλάδα έχει κυριολεκτικά «ντουμανιάσει» την περιοχή αφού καίει λιγνίτη χωρίς βέβαια να υπάρχει η παραμικρή μέριμνα προστασίας του περιβάλλοντος. Και το κερασάκι στην τούρτα είναι ότι η ΕΕ για περιβαλλοντικούς λόγους απαγορεύει τη λειτουργία του αντίστοιχου εργοστασίου της ΔΕΗ που γειτνιάζει με τα Σκόπια αναγκάζοντας ταυτόχρονα τη ΔΕΗ να κάνει εισαγωγές ηλεκτρικού ρεύματος από το ρυπογόνο σκοπιανό εργοστάσιο παραγωγής ρεύματος!!! Επιπλέον ποσό 106,3 εκατ. ευρώ προβλέπεται για δράσεις στον τομέα της γεωργίας, της κτηνοτροφίας και της αγροτικής ανάπτυξης. Εδώ έχει ενδιαφέρον να αναφερθούμε στις κατ΄ έτος παράνομες «ελληνοποιήσεις» χιλιάδων σκοπιανών αμνοεριφίων τα οποία εισάγονται στην Ελλάδα διαλύοντας κυριολεκτικά τους Έλληνες κτηνοτρόφους. Μάλιστα κάποιοι γνωστοί φιλοσκοπιανοί Έλληνες επιχειρηματίες εποφθαλμιούν τα κονδύλια αυτά μιας και θα μπορέσουν να κάνουν καλές μπίζνες ασχολούμενοι με την αμπελουργία και την παραγωγή κρασιών. Ποσό 83 εκατ. ευρώ προβλέπεται για δράσεις στον τομέα του κράτους δικαίου όταν γνωρίζουμε ότι τα Σκόπια είναι η Μέκκα της διαφθοράς στα Βαλκάνια. Τέλος μέρος από τα 53, 2 εκατ. ευρώ για τον τομέα της εκπαίδευσης έχει ήδη αξιοποιηθεί από τους σκοπιανούς προκειμένου να δηλητηριάζουν τη νεολαία τους και την παγκόσμια κοινή γνώμη με ανιστόρητους ισχυρισμούς ότι είναι δήθεν απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Τα παραπάνω κονδύλια έχουν εγκριθεί τόσο με απόφαση του Συμβουλίου Υπουργών, δηλαδή και με την ελληνική υπουργική ψήφο, όσο και από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Σημειώνω ότι πάντοτε καταψηφίζω ανελλιπώς και αδιαλείπτως κάθε απόφαση που έχει σχέση με την παροχή ευρωπαϊκών κονδυλίων στα Σκόπια.

Επίσης τα Σκόπια ενθυλακώνουν και το ποσό των 435 εκατ. ευρώ μέσω χαμηλότοκων δανείων που τους χορηγεί η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Για τους λόγους αυτούς άλλωστε επίσης συστηματικά και αδιαλείπτως καταψηφίζω στην Ευρωβουλή τα σχετικά κονδύλια της ΕΤΕ και αρνούμαι σταθερά να της χορηγήσω την ετήσια απαλλαγή δράσης. Στα παραπάνω δανειακά κεφάλαια πρέπει να προστεθούν και 1.654 εκατ. ευρώ από δάνεια της EBRD.
Σε σχέση με τους εμπορικούς εταίρους των Σκοπίων σημειώνεται ότι την πρώτη θέση κατέχει η ΕΕ με ποσοστό 70,5% στο εμπόριο αγαθών (εισαγωγές συν εξαγωγές) έναντι μόνο 3,2% της Τουρκίας.

Σε επίπεδο κρατών μελών της ΕΕ βασικός εμπορικός εταίρος των Σκοπίων (εισαγωγές συν εξαγωγές ) είναι η Γερμανία με 3.274 εκατ. ευρώ, ακολουθεί η Βρετανία με 975 εκατ. ευρώ, η Ελλάδα με 866 εκατ. ευρώ και η Βουλγαρία με 675 εκατ. ευρώ. Μάλιστα σε σχέση με την Ελλάδα θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι ελληνικές εξαγωγές στα Σκόπια είναι πολλαπλάσιες των από εκεί εισαγωγών. Επομένως «είναι πολλά τα λεφτά» καθώς υπάρχουν αρκετοί Έλληνες επιχειρηματίες που τα «κονομάνε» από τα Σκόπια. Όλοι αυτοί βεβαίως συναγελάζονται με τους φιλοσκοπιανούς πολιτικούς κύκλους και καθημερινά κάνουν παιγνίδι μέσα από τα ΜΜΕ για να πείσουν τον Ελληνικό λαό για το πόσο δήθεν είναι σημαντικό να λυθεί το Σκοπιανό.

Μέσα λοιπόν από τους αριθμούς αποδεικνύεται εύκολα ποιοι παράγοντες στο οικονομικό πεδίο καλοβλέπουν τη δήθεν λύση στο Σκοπιανό και τη σύνθετη ονομασία. Αντίθετα η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα επιτρέψει το σφετερισμό του ονόματος της Μακεδονίας μας και της ιστορίας μας από τους σκοπιανούς. Άλλωστε η ίδια η επιτομή του σκοπιανού αλυτρωτισμού βρίσκεται στο όνομα. Ας καταλάβουν λοιπόν οι σκοπιανοί και οι διάφοροι συνοδοιπόροι τους ότι η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ. Τελεία και παύλα.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geopolitics & Daily News Copyrights Reserved 2024