28/03/2024

Στ.Λυγερός: Η εγκληματική άγνοια για τα Σκόπια

Η ονοματολογία και η σύγχυση της με την ιστορική αναφορά στην αρχαία Μακεδονία που ταυτίζεται καθαρά γεωγραφικά με την Ελλάδα, οδηγούν σε τραγελαφικές καταστάσεις την Ελληνική πολιτική σκηνή που είναι σχεδόν έτοιμη να προχωρήσει σε ένα εγκληματικό εθνικά λάθος.

Ο Σταύρος Λυγερός μιλώντας στο Ράδιο 98,4 διευκρίνισε ότι γεωγραφικά σήμερα στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας οι κάτοικοι της επιμερίζονται σε εθνότητες και που όντως τα Σκόπια είναι ένα μικρό γεωγραφικά τμήμα της.

Η Μακεδονία όμως σήμερα πρόσθεσε, δεν αποτελεί εθνολογική βάση για κανέναν αλλά ένας ευρύτερος γεωγραφικά εντοπισμός για τους λαούς που κατοικούν , με την Ελλάδα γεωγραφικά να καταλαμβάνει το μεγαλύτερο τμήμα της.

Άρα, πριν την οποιαδήποτε ονοματολογία, τα Σκόπια θα πρέπει ρητά να δηλώσουν ότι δεν είναι το όλον της Μακεδονίας καν γεωγραφικά γιατί ιστορικά τα όσα λένε είναι γελοιότητες.

Κατά συνέπεια κατέληξε ο Στ. Λυγερός το όνομα θα μπορούσε να προσδιορίζει την εθνότητα και την γεωγραφική τους θέση και πάντως το «ΝOVA» είναι χρονικός και όχι γεωγραφικός προσδιορισμός, που σημαίνει ότι θα επέτρεπε στο μέλλον στα Σκόπια να συνεχίζουν την αφήγηση του «Μακεδονισμού» τους , ως δήθεν εκπρόσωποι του όλου της Μακεδονίας ανοίγοντας νέους αλυτρωτισμούς.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geopolitics & Daily News Copyrights Reserved 2024