28/03/2024

Forbes: Οι 100 πιο ισχυροί Ρώσοι

Τους 100 πιο ισχυρούς Ρώσους παρουσίασε η ρωσική έκδοση του αμερικανικού περιοδικού Forbes.

Η λίστα περιλαμβάνει πολιτικούς, προέδρους εταιρειών, επιχειρηματίες και αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας, ενώ στην πρώτη θέση συναντάμε τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο διοικητής της μεγαλύτερης ρωσικής κρατικής τράπεζας Sberbank Γκέρμαν Γκρεφ και στην τρίτη ο διευθύνων σύμβουλος της Gazprom Αλεξέι Μίλερ.

Ακολουθούν ο εκτελεστικός διευθυντής του πετρελαϊκού κολοσσού Rosneft Ίγκορ Σέτσιν και ο Ρώσος πρωθυπουργός Νμτίτρι Μενβέντεφ. Η διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας Ελβίρα Ναμπιούλινα κατέλαβε την 7η θέση στον κατάλογο , ο αρχηγός της FSB Αλεξάντρ Μπόρτνικοφ την 8η θέση, ενώ ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκεί Σομπιάνιν την 13η θέση. Στην 21η θέση του καταλόγου βρέθηκε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκεί Λαβρόφ.

Στην 26η θέση βρίσκουμε τον γνωστό Ρώσο μεγιστάνα, Ρομάν Αμπράμοβιτς, ενώ ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ στην 70η θέση.

Ο αρχηγός του Κομμουνιστικού Κόμματος Γκενάντι Ζιουγκάνοφ βρίσκεται ανάμεσα στη λίστα των 100 πιο ισχυρών Ρώσων, κατακτώντας την 97η θέση, ενώ στην «ουρά» της λίστας βρίσκεται ο ηγέτης του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Ζιρινόφσκι.

Οι 100 πιο ισχυροί άνδρες επιλέχτηκαν μεταξύ μιας μακράς λίστας 1.500 επιχειρηματιών, διευθυντών επιχειρήσεων, πολιτικών και αξιωματούχων των σωμάτων ασφαλείας.

Όπως αναφέρει το περιοδικό, δημιουργήθηκαν ομάδες με γνώμονα διάφορα κριτήρια για τα μέλη της κάθε ομάδας, για παράδειγμα τον αριθμό των απασχολουμένων στις επιχειρήσεις τους, τα ποσά που διαχειρίζονται, τις δυνατότητες που έχουν να επηρεάσουν τις ζωές των ανθρώπων, τις δυνατότητες που έχουν να επηρεάσουν ταυτόχρονα μερικούς κλάδους της οικονομίας και το κατά πόσο κοντά βρίσκονται στον πρόεδρο Πούτιν ή στο κυβερνών κόμμα.

Ο Ρώσος πρόεδρος βρέθηκε αυτομάτως στην πρώτη θέση, καθώς ήταν κι αυτός που κατέλαβε τη δεύτερη θέση στον γενικό κατάλογο των πιο ισχυρών ανδρών του κόσμου στην αμερικανική έκδοση του περιοδικού Forbes.

Oλόκληρη την λίστα μπορείτε να την δείτε εδώ: Forbes.ru 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geopolitics & Daily News Copyrights Reserved 2024