19/03/2024

Φόβος στις ΗΠΑ για χτύπημα ασφαλείας στις ενδιάμεσες εκλογές.

Ξεκίνησε χθες Τρίτη, 4 Σεπτεμβρίου, η Σύνοδος Κορυφής Πληροφορίας και Εθνικής Ασφάλειας (The Intelligence & National Security Summit) στο Maryland, η οποία διοργανώνεται για πέμπτη χρονιά από τους μη κυβερνητικούς οργανισμούς AFCEA International και Intelligence and National Security Alliance (INSA).  Πρόκειται για ένα κορυφαίο φόρουμ δημόσιου διαλόγου κυβερνητικών, αξιωματούχων των μυστικών υπηρεσιών και ακαδημαϊκών για θέματα εθνικής ασφάλειας και ροής της πληροφορίας

Η φωτογραφία από την επίσημη σελίδα του φόρουμ. http://events.jspargo.com/INSS18/Public/enter.aspx

Ανάμεσα στα πρόσωπα που συμμετέχουν είναι και ο διευθυντής των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ, Dan Coats. Ο Coats αναφέρθηκε στις κυριότερες απειλές για την ασφάλεια των ΗΠΑ. Πιο συγκεκριμένα, είπε ότι εξακολουθεί να ανησυχεί για τις απειλές στον κυβερνοχώρο που προέρχονται από αρκετές χώρες κατά των επερχόμενων εκλογών στις ΗΠΑ (αναφέρεται στις φετινές ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου)  χωρίς, όμως, να κατονομάσει ποιες είναι οι χώρες αυτές.

 

 

“Η διασύνδεσή μας διευκολύνει τους αντιπάλους μας να χρησιμοποιούν καταστροφικές πράξεις πληροφόρησης για να σπείρουν τη διαφωνία και να υπονομεύσουν τη δημοκρατία και τις αξίες μας, όπως είδαμε με ξένες επιρροές από τη Ρωσία και άλλους”, είπε ο Coats χαρακτηριστικά. Να υπενθυμίσουμε πως ο Coats ήταν προσωπική επιλογή του Αμερικανού προέδρου D.Trump στις αρχές του 2017. Είναι 75 ετών, παραδοσιακός συντηρητικός, πρώην γερουσιαστής από την πολιτεία της Ιντιάνα και υπηρέτησε ως πρέσβης των ΗΠΑ στη Γερμανία επί της κυβερνήσεως του Τζορτζ Μπους του νεότερου.

Ήδη οι ΗΠΑ κινούνται σε ρυθμούς εκλογών με Ρεπουμπλικάνους και Δημοκρατικούς να δαπανούν υπέρογκα ποσά. Σύμφωνα με στοιχεία της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εκλογών στις ΗΠΑ τα οποία μετέδωσε το το ABC News, οι ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου 2018 εξελίσσονται στις πιο ακριβές εκλογές της αμερικανικής ιστορίας.

Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον επίσης και στα θέματα κυβερνοασφάλειας, καθώς οι μνήμες από τις εκλογές του 2016 και την συζήτηση για την εμπλοκή ή μη των Ρώσων χάκερς δεν λένε να κοπάσουν.Ο πόλεμος της κυβερνοασφάλειας είναι η νέα μορφή πολέμου και αποτελεί κομμάτι του σημερινού Θερμού Πολέμου των χωρών που διεκδικούν τον έλεγχο, όπως επί Ψυχρού Πολέμου συνέβαινε με τους διαστημικούς εξοπλισμούς.

Γιώτα Χουλιάρα για το Geopolitics & Daily News 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geopolitics & Daily News Copyrights Reserved 2023