20/04/2024

Τι ξέχασε να πει ο Τσίπρας στην Ευρωβουλή

Γράφει ο Νότης Μαριάς 
Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής 


Η εμφάνιση Τσίπρα την Τρίτη 11/09/2018 στην Ευρωβουλή στο Στρασβούργο κατέδειξε με σαφή τρόπο το πώς αντιλαμβάνεται την δήθεν Εθνική Συναίνεση την οποία επικαλείται κυρίως όταν στριμώχνεται στα σχοινιά.

Τα πιο σημαντικά όμως σε σχέση με την εμφάνιση Τσίπρα είναι αυτά που ξέχασε να πει και αυτά που απέφυγε να απαντήσει καταφεύγοντας κατά την προσφιλή του πρακτική σε ανοίκειες προσωπικές επιθέσεις .

Έτσι ο Αλέξης Τσίπρας απέφυγε να απαντήσει στο ερώτημά μου πού πήγαν τα 288 δις ευρώ που έδωσαν ως δάνεια στη διάρκεια των τριών μνημονίων οι δανειστές. Και ενώ ακόμη και ο εμπαθής Ντάισελμπλουμ αναγκάστηκε πιεζόμενος να συνομολογήσει απαντώντας σε ερώτημά μου στην Επιτροπή Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ότι τα δανεικά γύρισαν πίσω στις τσέπες των ιδίων των δανειστών για να πληρώσουν παλιά χρέη και για να σώσουν τις ξένες Τράπεζες και το ίδιο το ευρώ και όχι βέβαια τον Ελληνικό Λαό, ο Αλέξης Τσίπρας σιώπησε.

Άντε τώρα να περιμένει κανείς από τον Αλέξη Τσίπρα να κάνει και τα επόμενα βήματα. Να ζητήσει δηλαδή για λογαριασμό της χώρας να πληρώσουν οι δανειστές τα «σπασμένα», να καταβάλουν δηλαδή αποζημιώσεις μια και διέλυσαν κυριολεκτικά την Ελλάδα. Όσο δε για το δεύτερο βήμα, δηλαδή την διενέργεια λογιστικού ελέγχου του χρέους, ούτε κουβέντα να γίνεται. Και όμως όπως επισήμανα στον Πρωθυπουργό λογιστικός έλεγχος του χρέους επιτρέπεται εντός Ευρωζώνης και μάλιστα προβλέπεται ρητά από τον Κανονισμό 472/2013 που έθεσε την Πατρίδα μας σε ενισχυμένη εποπτεία.

Το επόμενο ερώτημα που άφησε αναπάντητο ο Αλέξης Τσίπρας είναι γιατί επέστρεψε εν είδει pour boire στους δανειστές 24 δις ευρώ από τα 86 δις του τρίτου δανειακού πακέτου. Και μάλιστα την στιγμή που εφαρμόζει στο 100% τα μνημονιακά μέτρα.

Και όπως του επεσήμανα στην ομιλία μου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μια ομιλία την οποία η κρατική ΕΡΤ έκοψε στον αέρα, εάν είχε αξιοποιήσει το ποσό των 24 δις ευρώ θα μπορούσε: α) να δημιουργήσει ένα Ταμείο Σωτηρίας Δανειοληπτών, προκειμένου να μην χάσουν οι Έλληνες τα σπίτια τους από τα κοράκια, β) να προχωρήσει στην ανακεφαλοποίηση των Ασφαλιστικών Ταμείων τα οποία λεηλατήθηκαν από το PSI και γ) να διαθέσει τουλάχιστον 6 δις ευρώ για την δημιουργία 300.000 νέων θέσεων εργασίας .

Και όμως αυτές τις προτάσεις ο Αλέξης Τσίπρας προσπάθησε να τις απαξιώσει ισχυριζόμενος ότι δήθεν λέω ανακρίβειες!!!

Και βέβαια απέφυγε όπως «ο διάβολος το λιβάνι» να απαντήσει στο επόμενο αμείλικτο ερώτημα, πότε επιτέλους θα τηρήσει την προεκλογική του υπόσχεση του 2014 ότι θα προχωρούσε δήθεν στην εγγραφή των Γερμανικών Αποζημιώσεων στον κρατικό προϋπολογισμό, και επιπλέον εάν θα δώσει άδεια η κυβέρνησή του δια του Υπουργού Δικαιοσύνης να γίνει επιτέλους εκτέλεση της αμετάκλητης Απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Λιβαδειάς που δικαιώνει τα θύματα του Διστόμου.

Πρέπει όμως να τονίσουμε ότι φάνηκε ιδιαίτερα λαλίστατος στο ζήτημα των Σκοπίων και υπεραμύνθηκε της κατάπτυστης Συμφωνίας των Πρεσπών. Από την δική μας πλευρά, του επισημάναμε ότι με τους χειρισμούς του και βεβαίως με την κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών έκανε «τζάμπα μάγκα» τον Ζάεφ ο οποίος όπως τονίσαμε θα ερχόταν μετά διήμερον στην ίδια αίθουσα και θα παρίστανε τον δήθεν «Μακεδόνα» που εκπροσωπεί την δήθεν «Μακεδονία» δηλαδή τα Σκόπια.

Και πριν Αλέξης λαλήσει τρις εμφανίστηκε την Πέμπτη 13/9 ο Ζαεφ στην Ολομέλεια την Ευρωβουλής στο Στρασβούργο και από το ίδιο βήμα από το οποίο είχε μιλήσει ο Τσίπρας την Τρίτη, «το έπαιξε τζάμπα μάγκας» λέγοντας ότι είναι δήθεν «Μακεδόνας» και εκπροσωπεί τη δήθεν «Μακεδονία» δηλαδή τα Σκόπια. Μάλιστα μίλησε και στο ιδίωμα το οποίο αποκάλεσε κομποριμονώντας ως δήθεν «Μακεδονική γλώσσα». Επρόκειτο για μια φιέστα χάριν του Ζάεφ ο οποίος τελείωσε τον μονόλογό του και αποχώρησε μιας και σύμφωνα με τη διαδικασία περί ομιλιών πρωθυπουργών τρίτων κρατών δεν επιτρέπονται παρεμβάσεις Ευρωβουλευτών. Βέβαια τη επικείμενη φιέστα Ζάεφ φροντίσαμε να την αποκαλύψουμε έγκαιρα. Έτσι πριν εμφανιστεί στην Ολομέλεια ο Ζάεφ με παρέμβασή μου κατήγγειλα τις μεθοδεύσεις αυτές και απευθυνόμενος στον Προεδρεύοντα επισήμανα ότι επρόκειτο για μια φιέστα προκειμένου να στηριχθεί η κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών που υπέγραψε ο Ζάεφ με την κυβέρνηση Τσίπρα – Καμένου. Κατήγγειλα την παρουσία Ζάεφ στην Ευρωβουλή δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται με την παρουσία μου να νομιμοποιήσω τις σπονδές στον Ζάεφ και στην κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών και έκλεισα την παρέμβασή μου λέγοντας: «Όχι στην καπηλεία του ονόματος της Μακεδονίας μας και της ιστορίας μας.

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ».

Στη συνέχεια αποχώρησα σε ένδειξη διαμαρτυρίας από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geopolitics & Daily News Copyrights Reserved 2024