19/03/2024

Drones στην υπηρεσία των τζιχαντιστών;

 

 

 

Με μια εξαιρετική έκθεση με πολλά αριθμητικά στοιχεία και δεδομένα, ο Αμερικανικός στρατός στοχεύει την δυνατότητα του DAESH να μπορεί πλέον να εξαπολύει επιθέσεις με UAV που θα είναι εξοπλισμένα με εκρηκτικά, καθώς και στην χρήση τους για αναγνωριστικούς σκοπούς, ελαχιστοποιώντας έτσι το ίχνος των τζιχαντιστών και μειώνοντας την έκθεση τους στα μάτια των Αρχών.

Θυμίζω εδώ πώς στην κλίμακα εκτέλεσης ενός τρομοκρατικού χτυπήματος που αναφέρει ο Ράπαπορτ, στο προτελευταίο επίπεδο της αναγνώρισης του στόχου, οι επαφές των “σαχίντ” είναι ελάχιστες με τον έξω κόσμο και περιορίζονται στην απολύτως απαραίτητη παρουσία τους μεταξύ τρίτων.

Παράλληλα, η χρήση των συγκεκριμένων drones είναι ικανή να επιφέρει πολύ σημαντικά πλήγματα με ελάχιστο κόστος και πολύ μεγάλη απήχηση σε δημοσιότητα που είναι το βασικό σημείο αναφοράς για τις Ισλαμιστικές τρομοκρατικές ομάδες.

Σε αυτή την αναφορά φαίνεται να υπάρχουν και παραπομπές για συγκεκριμένα κυκλώματα που λειτουργούν σε χώρες της ΕΕ και της Λατινικής Αμερικής τα οποία προμηθεύονται τα συγκεκριμένα drones (που είναι ποιότητας gaming) από 16 χώρες ακόμα και διά ηλεκτρονικού εμπορίου.

 

Για το Geopolitics & Daily News
Αλέξανδρος Νίκλαν
Σύμβουλος Θεμάτων Ασφαλείας

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geopolitics & Daily News Copyrights Reserved 2023