28/03/2024

Αιμ. Αυγουλέας : Σε αδιέξοδο προσανατολισμού η Ε.Ε.

Ο καθηγητής Τραπεζικού Δικαίου και Χρηματοοικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, Αιμίλιος Αυγουλέας, μιλώντας στον 98.4, χαρακτήρισε σε σωστή κατεύθυνση αν και καθυστερημένη την σημερινή παρέμβαση  του Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, που χαρακτήρισε εξωγενή τα αίτια της χρηματιστηριακής  κρίσης των μετοχών των Ελληνικών Τραπεζών, φωτογραφίζοντας  την κατάσταση με την Ιταλία. 

Κατά τον κ. Αυγουλέα, τα μείζονα θέματα είναι τα «κόκκινα δάνεια» αλλά και το υψηλό δημόσιο χρέος, την ώρα που η Ελλάδα έχει πολύ χαμηλούς  ρυθμούς ανάπτυξης , δεν έχει πιστοληπτική γραμμή στήριξης, τα επιτόκια των αγορών για δανεισμό είναι απαγορευτικά και  είμαστε και εκτός της διατραπεζικής στήριξης από την  ΕΚΤ.

Για τον πανεπιστημιακό, το αδιέξοδο του ευρω-ιερατείου  με την ακραία νεοφιλελεύθερη οικονομική του πολιτική , δεν μπορεί να ανταποκριθεί στους ρυθμούς των αλλαγών στην Ευρώπη, την ώρα που όσοι αμφισβητούν την πολιτική τους δεν είναι ενιαίας αντίληψης κι ούτε έχουν πειστική εναλλακτική.  Η κατάσταση με την Ιταλία, με μικρές διευθετήσεις θα πάει μέχρι τις ευρωεκλογές , όπου ανάλογα με τα αποτελέσματα θα κριθεί αν θα έχουμε συμβιβασμό ή ρήξη.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geopolitics & Daily News Copyrights Reserved 2024