19/04/2024

Μαριάς: Απαγόρευση πώλησης όπλων σε Σαουδική Αραβία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα λόγω Υεμένης

 


Την απαγόρευση πώλησης όπλων εκ μέρους των κρατών μελών της ΕΕ και της ευρωπαϊκής πολεμικής βιομηχανίας σε Σαουδική Αραβία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα λόγω της ανάμιξής τους στην πολεμική σύρραξη της Υεμένης  ζήτησε με παρεμβάσεις του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο το διήμερο 3 και 4 Οκτωβρίου ο Πρόεδρος του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ- Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς.

Αναφερόμενος στην κατάσταση στην Υεμένη ο Νότης Μαριάς επισήμανε ότι «η Σαουδική Αραβία και το Ιράν ξεκαθαρίζουν τις διαφορές τους. Μόνο που τις ξεκαθαρίζουν εις βάρος ενός λαού, σε μια περιοχή όπου πραγματικά πάνω από 23 εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται σε ανθρωπιστική κρίση. Έχουμε χιλιάδες αθώους οι οποίοι έχουν σκοτωθεί και αυτό είναι το πρώτο συμπέρασμα που πρέπει να πάρουμε υπόψη. Το δεύτερο είναι ότι γίνεται τεράστια εξαγωγή όπλων από πολεμικές βιομηχανίες των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς τη Σαουδική Αραβία».

Συνεχίζοντας ο Νότης Μαριάς επισήμανε: «Εάν λοιπόν θέλουμε να σταματήσει αυτό το ξεκαθάρισμα λογαριασμών του Ιράν με τη Σαουδική Αραβία που γίνεται στην Υεμένη πρέπει να απαιτήσουμε να σταματήσει η πώληση όπλων σε οποιοδήποτε ενδεχόμενο και συμμετέχοντα σε αυτόν τον πόλεμο. Και κυρίως να σταματήσει η εξαγωγή όπλων προς τη Σαουδική Αραβία από τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τελεία και παύλα. Αυτή πρέπει να είναι η απόφασή μας».

Για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ο Νότης Μαριάς επισήμανε τα εξής: «Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα όπως και στις υπόλοιπες χώρες της Αραβικής χερσονήσου δεν υπάρχει καν η έννοια της δημοκρατίας διότι εκεί υπάρχει πλήρης καταπίεση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι ακτιβιστές βασανίζονται, οι bloggers διώκονται, υπάρχουν ταξιδιωτικοί περιορισμοί για τους αντιφρονούντες, όλα αυτά βεβαίως για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα όπου συνεχίζονται οι διακρίσεις κατά των γυναικών και φυσικά δεν τηρούνται οποιαδήποτε εργασιακά δικαιώματα».

Καταλήγοντας για δεύτερη κατά σειρά παρέμβασή του ο Νότης Μαριάς επισήμανε: «Συνεχίζει να υπάρχει η θανατική ποινή, νομίζω λοιπόν ότι πρέπει να στείλει ένα αποφασιστικό μήνυμα η Ευρωπαϊκή Ένωση προς τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα τα οποία συμμετέχουν στην σφαγή που γίνεται στην Υεμένη, στα οποία Αραβικά Εμιράτα πωλούν όπλα οι ευρωπαϊκές εταιρείες πώλησης όπλων και παραγωγής όπλων. Νομίζω λοιπόν ότι πρέπει να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα προς τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όχι χαϊδέματαπλέον προς αυτούς από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geopolitics & Daily News Copyrights Reserved 2024