29/03/2024

Παμμακεδονική ΗΠΑ: να μπει επιτέλους ένα οριστικό τέλος στην φαρσοκωμωδία.


Ενόψει των εξελίξεων σε ό,τι αφορά την επικύρωση της επονομαζόμενης «Συμφωνίας των Πρεσπών» αλλά και την διαδικασία ψήφισης στην Σκοπιανή Βουλή, η Παμμακεδονική Ένωση ΗΠΑ εκφράζει για μια ακόμη φορά την πλήρη αντίθεσή της σε όποια προσπάθεια νομιμοποίησης της Συμφωνίας, επισημαίνοντας τις καταστροφικές συνέπειες μια τέτοιας κίνησης για την χώρα μας.

Προτρέπει, δε, την Ελληνική Κυβέρνηση έστω και την ύστατη στιγμή να αναθεωρήσει τις θέσεις της και να σεβαστεί την φωνή των εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών που συναντήθηκαν στους δρόμους των Ελληνικών πόλεων προκειμένου να διαδηλώσουν κατά της συμφωνίας. Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών καταδεικνύουν μια απέλπιδα προσπάθεια από τις ηγεσίες των εμπλεκομένων χωρών, και όχι μόνον, να προωθήσουν βίαια μια συμφωνία που αν μη τι άλλο έχει καταδικαστεί και απορριφθεί πολλαπλώς από τους λαούς των δύο πλευρών.

Η Ελληνική Κυβέρνηση δεν πρέπει να φέρει προς ψήφιση την εν λόγω συμφωνία στην Βουλή διχάζοντας τον Λαό όποιο και αν ειναι το αποτέλεσμα στα Σκόπια. Είναι ηθική και ιστορική η υποχρέωση όλων των μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου προς την Ελλάδα και τις νεότερες γενιές να προστατεύσουν το μέλλον. Αποκορύφωμα της αποδοκιμασίας μιας πολιτικής που εγγυάται την αποτυχία και την διαιώνιση προβλημάτων στην περιοχή ήταν η οικτρή αποτυχία του πρόσφατου δημοψηφίσματος στα Σκόπια, στο οποίο τόση βαρύτητα είχε δοθεί από όλους του Ευρωπαίους Ηγέτες, τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και από τον ίδιο τον Ειδικό Διαμεσολαβητή των Η.Ε. για την επίλυση της διαφοράς της ονομασίας της πΓΔΜ κ. Μάθιου Νίμιτς.

Μάλιστα ο κ. Νίμιτς σε συνάντηση του στη Νέα Υόρκη, με την ηγεσία της Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ την Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2016 όσο και στις 19 Δεκεμβρίου 2017, είχε δηλώσει ότι η τύχη της συμφωνίας θα εξαρτηθεί από την έκβαση του Δημοψηφίσματος στα Σκόπια, το οποίο είχε χαρακτηρίσει ως δεσμευτικό. Μάλιστα, όταν του ζητήσαμε να πραγματοποιηθεί Δημοψήφισμα και στην Ελλάδα, ο ίδιος μας τόνισε ότι δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο καθώς η Ελληνική πλευρά δεν προβαίνει σε συνταγματικές αλλαγές.

Ο κ. Νίμιτς είχε επίσης τονίσει ότι ο ρόλος του ως εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών δεν ήταν να προτείνει ονόματα αλλά να διευκολύνει την διαδικασία. Η όλη όμως φαιδρή διαδικασία ξεκίνησε με τον ίδιο να προτείνει 5 απαράδεκτα ονόματα, όλα με την χρήση του όρου Μακεδονία. Καλούμε τον κ. Νίμιτς να αποδεχθεί την παταγώδη αποτυχία του Δημοψηφίσματος και να αποκηρύξει και ο ίδιος την όλη διαδικασία.

Θέση της Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ ήταν και παραμένει ότι η αποκαλούμενη «Συμφωνία των Πρεσπών» ποτέ δεν είχε και ποτέ δεν θα έχει την οποιαδήποτε νομιμότητα, καθώς το σχετικό κείμενο όχι μόνο δεν επιλύει τα προβλήματα στην περιοχή, αλλά δημιουργεί νέες εστίες έντασης και δυσαρέσκειας. Οι Συμφωνίες δημιουργούνται από τους λαούς και όχι από πολιτικούς με χαλαρές συνειδήσεις και αμφίβολα κίνητρα!

Ταυτόχρονα, αναρωτιώμαστε, όταν βλέπουμε τον ρόλο που διαδραματίζουν τα Ηνωμένα Έθνη, τις δηλώσεις του Υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Μίτσελ, τις πιέσεις της ΕΕ και τον ρόλο του ΝΑΤΟ αλλά και άλλων χωρών, ποιός άραγε Οργανισμός θα λειτουργήσει αντικειμενικά και με σεβασμό στην ιστορία της περιοχής και θα διαφυλάξει την τήρηση του Διεθνούς Δικαίου;

Εκπροσωπόντας τους γνήσιους Μακεδόνες που ζουν στις ΗΠΑ, απαιτούμε να μπει επιτέλους ένα οριστικό τέλος στην φαρσοκωμωδία της διαδικασίας της ονομασίας των Σκοπίων! Καμία λύση για την λύση και τα συμφέροντα τρίτων!

Δημήτρης Φιλιππίδης Πρόεδρος

Νίκος Κομνηνός Γενικός Γραμματέας

Δημήτρης Χατζής Υπεύθυνος Επιτροπής Εθνικού Θέματος

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geopolitics & Daily News Copyrights Reserved 2024