28/03/2024

Δεδομένα για τον φάκελο με την ύποπτη σκόνη στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου


Γράφει ο Αλέξανδρος Νίκλαν

Σύμβουλος Θεμάτων Ασφαλείας (ειδικός σε θέματα τρομοκρατίας) 

Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές μετά τον εντοπισμό φακέλου με ύποπτο περιεχόμενο που στάλθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο γραφείο της πρυτάνεως του πανεπιστημίου Αιγαίου στη Λέσβο.
Συνολικά επτά άτομα που βρίσκονταν παρόντα στον χώρο όπου ανοίχτηκε ο φάκελος παρουσίασαν ενοχλήσεις στον βλενογόννο του στόματος και της μύτης, και μεταφέρθηκαν προληπτικά στο νοσοκομείο ενώ ο φάκελος μεταφέρθηκε στα εργαστήρια του Γενικού Χημείου του Κράτους και εξετάζεται από εξειδικευμένο κλιμάκιο της Ειδικής Ομάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) του Πυροσβεστικού Σώματος, εξειδικευμένο στην αντιμετώπιση ραδιοβιοχημικών απειλών.

 

Μέχρι Στιγμής Δεδομένα:

1. Ο φάκελος είχε συνοδευτικό σημείωμα που ανέφερε πώς η νίκη για το Ισλάμ είναι κοντά.

2. Ο φάκελος είχε προέλευση Ινδίας (Ινδός αναφερόμενος αποστολέας). Αυτό δεν σημαίνει βέβαια απολύτως τίποτα καθώς μπορεί εύκολα να είχε κατασκευαστεί σε Αφγανιστάν/Πακιστάν και να εστάλη από εκεί ή να δημιουργήθηκε εδώ και να φαίνεται πώς εστάλη από εξωτερικό αν δεν έχει συγκεκριμένες σφραγίδες.

3. Η χημική σύνθεση δεν έχει ακόμα εξακριβωθεί. Άποψη μου είναι πώς το πιθανότερο είναι για κάτι χαμηλής επικινδυνότητας παρά Άνθραξ ή κάτι παρόμοιο. Οι άνθρωποι που παραπονέθηκαν για ενοχλήσεις φαίνεται να μην έχουν κάποιο πρόβλημα

4. Ερωτήματα προκαλεί στο γιατί το έστειλαν στο πανεπιστήμιο που έχει χαμηλό συμβολισμό και φυσικά δεν βγάζει λογική στο γιατί επελέγη σε σύγκριση με δεκάδες άλλους οργανισμούς, που εξίσου, δεν έχουν ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΜΙΑ πρόβλεψη για έλεγχο δεμάτων και άλλων διαδικασιών και πρωτοκόλλων σε τέτοια θέματα. Άλλωστε πιο απτό παράδειγμα από αυτό με την βόμβα-δέμα που πήγε μέχρι και το Ι.Χ. πρώην πρωθυπουργού δεν υπάρχει.

Αν τελικά ισχύσει ως Ισλαμιστική επίθεση και δεν είναι κάποια δράση false flag , θα είμαστε ανάμεσα στις 5-6 χώρες που έχουν δεχτεί τέτοια επίθεση διαχρονικά. Προσωπικά δεν εκπλήσσομαι τόσο για το ότι έγινε αλλά για το γεγονός πως ακόμα και τώρα η Ελλάδα, μετά από τόσες προσπάθειες αποστολών μέσω ταχυδρομείου με εκρηκτικά από Πυρήνες/FAI , δεν έχουμε επιβάλει και ρυθμίσει διαδικασίες ελέγχου δεμάτων σε δημόσιες υπηρεσίες και οργανισμούς. Διότι αυτός ο φάκελος ήρθε από ΕΛΤΑ ή έστω κέντρο διανομής δεμάτων ιδιωτικής εταιρίας. Αυτό σημαίνει πώς έπρεπε να γίνει έλεγχος ΕΚΕΙ.

Το ζήτημα είναι σοβαρό, ξαναλέω, διότι ακόμα και αν είναι false flag (ελπίζω να είναι αλλιώς πάμε για σοβαρότατο-ακραίο πρόβλημα), δείχνει το κενό ασφαλείας που υπάρχει σε κάθε επίπεδο στην χώρα μας, ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ.

Ως κατακλείδα θα μου επιτραπεί να βάλω συγκεκριμένο εγχειρίδιο περί τρομοκρατίας και πρώτων αντιδράσεων που περιέχει οδηγίες και για CBRNE επιθέσεις. Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να το προμηθευτεί μέσω
PAYPAL —- https://payhip.com/b/iRMd

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geopolitics & Daily News Copyrights Reserved 2024