29/03/2024

ΜΕΡΚΕΛ, ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΚΟΠΙΑ

Γράφει ο Νότης Μαριάς 

Η επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα το διήμερο 10 και 11 Ιανουαρίου 2019 έχει προκαλέσει την οργή του Ελληνικού λαού καθώς η Frau εντελώς απροκάλυπτα στηρίζει τον Ζάεφ και την παρέα του και ταυτόχρονα προκαλεί με την άρνηση καταβολής των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα. Από τη δική μας πλευρά, στείλαμε ξεκάθαρο μήυνυμα στη Μέρκελ από το μαρτυρικό Δίστομο όπου μαζί με αντιπροσωπεία του Κινήματός μας “ΕΛΛΑΔΑ- Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ” καταθέσαμε στεφάνι στο μνημείο των Ηρώων συμπατριωτών μας που σφαγιάστηκαν από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής στις 10 Ιουνίου 1944, δηλώνοντας τα παρακάτω:

«Από εδώ από το Δίστομο στέλνουμε μήνυμα στην Μέρκελ και της λέμε: Οφείλει η Γερμανία να εξοφλήσει τις οφειλές της απέναντι στην Ελλάδα, οφείλει άμεσα να καταβάλει τις Πολεμικές Επανορθώσεις, να εξοφλήσει το Αναγκαστικό Κατοχικό δάνειο, να εξοφλήσει τις αποζημιώσεις των συγγενών των θυμάτων που εκτελέστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, να επιστρέψει τους κλαπέντες αρχαιολογικούς θησαυρούς. Ταυτόχρονα καλούμε τον Υπουργό Δικαιοσύνης, επιτέλους να υπογράψει την απόφαση για να μπορέσει να εκτελεστεί η αμετάκλητη απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Λιβαδειάς η οποία δικαιώνει τους Διστομίτες. Συνεχίζουμε τον αγώνας μας από εδώ από το Δίστομο, το Κίνημά μας “ΕΛΛΑΔΑ- Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ” μαζί με όλους τους συμπολίτες μας, μαζί με όλους τους Δημοκράτες ζητούμε, απαιτούμε την πλήρη δικαίωση των νεκρών μας, την πλήρη δικαίωση όλων όσων αγωνίστηκαν ενάντια στο ναζισμό και στον φασισμό. Ο αγώνας συνεχίζεται και εδώ στην Ελλάδα και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ακόμη πιο δυνατά».

Ταυτόχρονα, οι πιέσεις Μέρκελ για το Σκοπιανό προκαλούν την μήνη του Ελληνικού λαού που δεν δέχεται το ξεπούλημα της Μακεδονίας μας και της ιστορίας μας. Εμείς έχουμε επανειλημμένα επισημάνει την αντίθεσή μας σε οποιαδήποτε ένταξη του μορφώματος των Σκοπίων στην ΕΕ. Όπως έχω ήδη στηλιτεύσει στο νέο σύνταγμα των Σκοπίων και ειδικότερα στο άρθρο 36, συνεχίζονται οι αλυτρωτικές αναφορές σε δήθεν «Μακεδονία» και δήθεν «μακεδονικό λαό». Επιπλέον, στο προοίμιο του νέου συντάγματος του μορφώματος γίνεται αναφορά στη διακήρυξη της πρώτης συνεδρίασης της ASNOM -της γνωστής αντιφασιστικής συνέλευσης- του 1944, όπου αναφέρεται ρητά το δικαίωμα αυτοδιάθεσης του δήθεν «μακεδονικού έθνους» και του δήθεν «μακεδονικού λαού» και απαιτείται η κατάργηση των συνόρων που δήθεν χωρίζουν, όπως λέει η ASNOM, «αδερφό από αδερφό και Μακεδόνα από Μακεδόνα». Αυτό σημαίνει σε απλά ελληνικά ότι το νέο προοίμιο του συντάγματος των Σκοπίων ενθυλακώνει τις αλυτρωτικές θέσεις της Διακήρυξης της Πρώτης Συνεδρίασης της ASNOM η οποία έλαβε χώρα στο ορθόδοξο σερβικό μοναστήρι Προχόρ Πετσίνσκι στις 2 Αυγούστου του 1944, ήτοι ανήμερα της επετείου της εξέγερσης του Ίλιντεν. Η εν λόγω Διακήρυξη της ASNOM αναφέρεται ρητά σε δήθεν «Μακεδόνες υπό την Βουλγαρία και την Ελλάδα» και διακηρύσσει «το δικαίωμα αυτοδιάθεσης ολοκλήρου του» δήθεν «μακεδονικού λαού….. για τη συγκρότηση» δήθεν «μακεδονικού κράτους». 

Επιπλέον η συνταγματική αναφορά στη διακήρυξη της ASNOM του 1944 συνδυάζεται και με το νέο άρθρο 49 του σκοπιανού συντάγματος το οποίο αναφέρεται τουλάχιστον δύο φορές σε δήθεν «μακεδονικό λαό» προβλέποντας ότι η σκοπιανή Πολιτεία «προστατεύει, εγγυάται και καλλιεργεί την ιστορική και την πολιτιστική κληρονομιά του μακεδονικού λαού» και «μεριμνά για τους ανήκοντες στον μακεδονικό λαό που ζουν στο εξωτερικό».

Κατ΄ αυτό τον τρόπο καταστρατηγείται και η τροπολογία του νέου άρθρου 3 του συντάγματος των Σκοπίων σύμφωνα με το οποίο δήθεν η σκοπιανή «Πολιτεία σέβεται την κυριαρχία, την εδαφική ακεραιότητα και την πολιτική ανεξαρτησία των γειτονικών κρατών». Μάλιστα το δούλεμα από σκοπιανής πλευράς δεν έχει όρια αφού στην επεξήγηση της σχετικής τροπολογίας του άρθρου 3 που έχει καταθέσει ο Ζάεφ στη σκοπιανή βουλή, επισημαίνεται ότι με τη συμφωνία των Πρεσπών «επιβεβαιώνονται τα υφιστάμενα σύνορα» Σκοπίων και Ελλάδας ως δήθεν «μόνιμα και απαραβίαστα διεθνή σύνορα». Από τα παραπάνω αποδεικνύεται απερίφραστα ότι εκ μέρους του Ζάεφ και της παρέας του καταστρατηγείται πλέον ακόμη και η κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών για δήθεν εξάλειψη κάθε σκοπιανής αλυτρωτικής αξίωσης και για αντικατάσταση του όρου «Μακεδονία» με τον όρο «Βόρεια Μακεδονία» και ως εκ τούτου η κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών είναι πλέον νεκρή και οι βουλευτές, η κυβέρνηση και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καλούνται πλέον να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geopolitics & Daily News Copyrights Reserved 2024