26/04/2024

Θα ενταθεί το Ψυχροπολεμικό κλίμα

 

Η αδυναμία ηγετών στη Δύση αποθρασύνει παίκτες όπως η Τουρκία.

Το ψυχροπολεμικό κλίμα μεταξύ Ρωσίας και Δύσης θα ενταθεί, άλλωστε η επανεκλογή Πούτιν, μάλλον ενδυναμώθηκε από το κλίμα αυτό.

Όμως σε ένα πολυπολικό κόσμο, το ανησυχητικό είναι πως και οι λαοί συντηρητικοποιούνται, αντί να αντιστέκονται στο φιλοπόλεμο κλίμα σε μια εποχή που τίποτα, ούτε τα σύνορα δεν είναι δεδομένα πια, λέει η καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, ειδική σε θέματα διεθνούς ασφάλειας, Μαίρη Μπόση.

Η ανυπαρξία συγκροτημένης και με σαφή άποψη στη Δύση ηγεσίας, αποθρασύνει γεωπολιτικούς παίκτες όπως και η Τουρκία, για την οποία η πανεπιστημιακός Μαίρη Μπόση, δεν αποκλείει νέα κλιμάκωση με άξονα και τα ενεργειακά και το μεταναστευτικό έναντι Ελλάδα – Κύπρου και Ευρώπης.

Κατά την ίδια, το ψυχροπολεμικό κλίμα μεταξύ Ρωσίας και Δύσης θα ενταθεί , άλλωστε η επανεκλογή Πούτιν, μάλλον ενδυναμώθηκε από το κλίμα αυτό. Όμως σε ένα πολυπολικό κόσμο, το ανησυχητικό είναι πως και οι λαοί συντηρητικοποιούνται, αντί να αντιστέκονται στο φιλοπόλεμο κλίμα σε μια εποχή που τίποτα, ούτε τα σύνορα δεν είναι δεδομένα πια.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geopolitics & Daily News Copyrights Reserved 2024