22/05/2024

Παμμακεδονική Ένωση Αμερικής προς Πρωθυπουργό: Όχι στα μνημόνια συνεργασίας με Σκόπια-  Τιμήστε τις προεκλογικές σας θέσεις!

Ανοιχτή Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Κυριάκο Μητσοτάκη απέστειλε η Παμμακεδονική Ένωση Αμερικής χτυπώντας το καμπανάκι για την επικείμενη συζήτηση στη Βουλή των Μνημονίων συνεργασίας Ελλάδος- Σκοπίων. Την Επιστολή υπογράφουν ο πρόεδρος της Οργάνωσης, Δημήτρης Φιλιππίδης και ο επικεφαλής της Επιτροπής του Εθνικού Θέματος, Δημήτρης Χατζής. 

 

Ακολουθεί η ανοιχτή επιστολή: 

 

«Η Συμφωνία των Πρεσπών ξεσήκωσε και συνεχίζει να ξεσηκώνει την οργή της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων στην πατρίδα και στην ομογένεια.
Μία Συμφωνία για την οποία εμείς, σε αντίθεση με τους πολιτικούς, παραμένουμε σταθεροί στις απόψεις μας!

Είχαμε τονίσει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι η Συμφωνία αυτή είναι καταστροφική για την πατρίδα μας και συνεχίζουμε να το τονίζουμε!

Είχαμε επισημάνει ότι με τη ντροπιαστική αυτή συμφωνία παραχωρούμε την ιστορία, την ονομασία, τη γλώσσα  σε αυτούς που κατά συρροήν καπηλεύονται και παραχαράσσουν την ιστορία της μίας και μοναδικής Μακεδονίας και συνεχίζουμε να επισημαίνουμε και τώρα ακριβώς το ίδιο.

Η Συμφωνία των Πρεσπών, την οποία εσείς χαρακτηρίσατε επιζήμια για την πατρίδα, την οποία εσείς καταψηφίσατε και εσείς δηλώσατε ότι θα θέσετε βέτο σε μία πιθανή υποψηφιότητα των Σκοπιανών για είσοδο την ΕΕ, συνεχίζει να αποτελεί μία επικίνδυνη παράμετρο για την πατρίδα μας.

Ζητούμε με τον πλέον εμφαντικό τρόπο, να τηρήσετε τα όσα προεκλογικά λέγατε, ζητούμε με τον πλέον εμφαντικό τρόπο να αρνηθείτε να φέρετε στη Βουλή των Ελλήνων προς υπογραφή τα Μνημόνια Συνεργασίας με τους βόρειους γείτονες των Σκοπίων, καθώς κάτι τέτοιο θα αποτελεί επισφράγιση της απαράδεκτης Συμφωνίας.Οι Σκοπιανοί ακόμα και αυτήν την παράλογη συμφωνία την καταπατούν διαρκώς και δεν έχουμε δει καταγγελίες αυτών των προκλήσεων!

Εάν στηρίξετε την Συμφωνία αυτή, τότε θα επιβεβαιώσετε τον ΣΥΡΙΖΑ, τα στελέχη του οποίου όλο αυτόν τον καιρό δηλώνουν προς πάσα κατεύθυνση πως και η ΝΔ ήταν μέσα στο κόλπο.

Οι Έλληνες έχουν ανάγκη από μία Κυβερνηση πατριωτική που θα σεβαστεί την ιστορία και την ιστορική, πολιτισμική και γεωπολιτική πραγματικότητα της περιοχής μας. Μην προδόσετε αυτούς που ζητήσατε την ψήφο τους και υποσχεθήκατε να είστε διαφορετικοί από την Κυβερνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ!

Με την ελπίδα να πράξετε τα αυτονόητα προς την ιστορία, προς την πατρίδα και προς την Μακεδονία μας! Εξάλλου τις κρίσιμες ώρες είμαστε όλοι Μακεδόνες, όπως θα είμαστε όταν χρειαστεί όλοι Κύπριοι, Βορειοηπειρώτες, Νησιώτες, Πόντιοι, Θρακιώτες!»


Το κείμενο Παμμακεδονικης Αμερικής συνυπογράφουν στηρίζουν και μερικές από τις σημαντικότερες Οργανώσεις των Ελλήνων της Αμερικής:

Βασίλης Καυκάς, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Αγγλίας

Κώστας Τσιλφίδης, Πρόεδρος Παμποντιακής Ομοσπονδίας ΗΠΑ-ΚΑΝΑΔΑ

Δημήτριος Ροζανίτης, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Φιλαδέλφειας

Κώστας Χανιωτάκης, Πρόεδρος Oμοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Σικάγο  

Μιχάλης Αλεξάνδρου, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Φλόριδας

Γιάννης Ρεμεδιακης, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νοτιοδυτικών Πολιτειών 

 

Πηγή Κεντρικής Φωτογραφίας:
https://www.thessnews.gr/article/93299/se-anabrasmo-kai-simera-i-thessaloniki-syllalitirio-gia-ti-makedonia-sto-agalma-benizelou

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geopolitics & Daily News Copyrights Reserved 2024