26/04/2024

Τα Βαλκάνια ως καταφύγιο τζιχαντιστών;

Γράφει ο Αλέξανδρος Νίκλαν 
Σύμβουλος Θεμάτων Ασφαλείας 


Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters σε  έξι συλλήψεις Αφγανών προχώρησαν οι Αρχές της Βοσνίας, οι οποίοι φαίνονται να εμπλέκονται στην τρομοκρατία της Τζιχάντ και στο διεθνές δουλεμπόριο. Οι συλλήψεις αυτές έγιναν εν μέσω μιας μεγάλης ροής μεταναστών που εισέρχεται στη χώρα, μετρώντας περίπου 25.000 άτομα από τις αρχές του 2019.

Ο υπουργός τάξης της χώρας Dragan Mektic, ανέφερε με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό πώς η χώρα του βιώνει δραματική αύξηση εγκληματικότητας, ενώ επισήμανε πώς περίπου 70.000 μετανάστες (και όχι πρόσφυγες) που βρίσκονται στην Ελλάδα, έχουν δηλώσει πώς θέλουν να περάσουν στην Ευρώπη μέσα από οδούς που διασχίζουν την Βοσνία. Η ανησυχία του συνεχίζεται καθώς αναφέρει συγκεκριμένα πώς καθημερινά η Ελλάδα δέχεται περίπου 300 άτομα από τις ακτές της Τουρκίας οι οποίοι περνούν ανεξέλεγκτα.




Διαβάστε επίσης: Βαλκάνια, η εισβολή της Τουρκίας 

 

Από την πλευρά μας σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού της Βοσνίας να τονίσουμε πως προφανώς, η εγκληματικότητα συνδέεται με το μεταναστευτικό κύμμα άμεσα και λειτουργεί ως δίαυλος μεταφοράς τρομοκρατών. Όποιος πιστεύει το αντίθετο καλύτερα να ασχοληθεί με υποθαλάσσιο τάβλι. Το νούμερο των 300 ατόμων ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ σίγουρα δεν είναι ρεαλιστικό. Υπολογίζεται πάντως πώς στην χώρα μας μηνιαίως εισέρχονται περίπου 3.ΟΟΟ-5.000 άτομα αναλόγως καιρικών συνθηκών. Δεν είναι τυχαίο πώς πάνω από 1.500.000 μετανάστες περάσαν από τα σύνορα μας προς την Ευρώπη το έτος 2015 και κάπου μεταξύ 400.ΟΟΟ-500.000 για τα έτη 2016-17. Σε κάθε περίπτωση, όμως, είναι αληθές πώς τα σύνορα της χώρας μας είναι ΔΙΑΤΡΗΤΑ.



Διαβάστε επίσης: Θέρετρο της Τζιχάντ το Κόσοβο 

Η Βοσνία αποτελεί χώρα καταφύγιο για βετεράνους τζιχαντιστές. Θεωρείται πώς περίπου 1.500 σεσημασμένοι τρομοκράτες κατοικούν στην χώρα και έχουν συγκροτηθεί μάλιστα ως γκέτο κατοικιών σε διάφορες περιοχές πλησίον συνόρων με Μαυροβούνιο και Σερβία.

 

Διαβάστε επίσης: Βαλκανικός σεκταρισμός- Μια βόμβα στη γειτονιά μας 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geopolitics & Daily News Copyrights Reserved 2024