28/04/2024

Η τουρκική 5η φάλαγγα απειλεί την Ελλάδα

Γράφει ο Γρηγόρης Γ. Μπρόζος
Φοιτητής οικονομικού Α.Π.Θ.

 

 Όταν κάποιος ακούει την λέξη φάλαγγα, θα σκεφτεί μία ομάδα οπλισμένων ανδρών. Στην παγκόσμια στρατιωτική και πολιτική ορολογία αυτή η λέξη συνοδευόμενη από τον αριθμό 5 έχει μια ιδιαίτερη σημασία. Με τη φράση 5η φάλαγγα περιγράφεται ένα σύνολο ανθρώπων οι οποίοι σε καιρό πολέμου, και όχι μόνο, ενεργούν πίσω από τις γραμμές του εχθρού. Η 5η φάλαγγα είναι ‘’στρατιώτες’’ εντός των συνόρων του εχθρού με αποστολή να προβούν σε προπαγανδιστικές δράσεις, σε δολιοφθορές κτλ.

 Από ιδρύσεως Ελληνικού κράτους η πατρίδα μας βιώνει ένα συνεχιζόμενο κλίμα εντάσεων με τη Τουρκία. Στο πέρασμα των χρόνων, οι δύο χώρες έχουν αναμετρηθεί στο πεδίο των μαχών, ενώ δεν λείπουν τα θερμά επεισόδια, οι παραβιάσεις και οι απειλές. Τα τελευταία χρόνια, Ελλάδα και Τουρκία βιώνουν ένα μεγάλο διάστημα ειρηνικής συνύπαρξης, με τελευταία ένοπλη σύγκρουση στην Κύπρο το 1974 και τελευταίο σοβαρό επεισόδιο αυτό στα Ίμια το 1996. Μεταξύ των Ελλήνων ψιθυρίζεται η φράση “επιτέλους ησυχάσαμε”.  Αντικατοπτρίζει όμως την πραγματικότητα αυτό το γενικότερο αίσθημα ;

 Θα πρέπει να σκεφτούμε τί είναι αυτό που έχει αλλάξει και έχουν πέσει οι τόνοι στο Αιγαίο. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα! Η Τουρκία κάθε άλλο παρά φιλειρηνική στάση τηρεί και μας το αποδεικνύει με τα εξοπλιστικά  προγράμματα. Επιπλέον, δεν έχουμε δει καμία διακοπή στη ρητορική έντασης από πλευράς Τούρκων αξιωματούχων. Αντιθέτως, επί ημερών Ερντογάν, έχουμε δει τις τουρκικές διεκδικήσεις να φουντώνουν! Άρα τί είναι αυτό που συμβαίνει και τα όπλα Ελλήνων και Τούρκων έχουν σιγήσει για τόσες δεκαετίες; Θα μπορούσε να σκεφτεί κάποιος ότι οι γείτονες μας έχουν βρει έναν άλλον τρόπο, πιο πονηρό, πιο ”πλάγιο” για να κερδίσουν αυτό το όποιο χρόνια διεκδικούν, το ανατολικό Αιγαίο.

Σύμφωνα με έγκυρες εγχώριες και μη πηγές, ο αριθμός των προσφύγων/μεταναστών στο ανατολικό Αιγαίο μόνο για το 2019 φτάνει στις 25.000! Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι μέσα στην πατρίδα μας δημιουργείται μία ισχυρή μουσουλμανική μειονότητα που διαρκώς αυξάνεται. Η αύξηση αυτή μπορεί να λάβει ανεξέλεγκτα και επικίνδυνα μεγέθη, καθώς ο Τούρκος πρωθυπουργός σε πολλές δηλώσεις  του απειλεί να ωθήσει τα 3.000.000 Σύρων που φιλοξενεί η Τουρκία στα νησιά του Αιγαίου και στην Ευρώπη! Άραγε ποια στάση θα κρατούσε ένας συμπαγής μουσουλμανικός πληθυσμός σε έναν ενδεχόμενο Ελληνοτουρκικό πόλεμο; Έχει ρωτήσει κάποιους του περίφημους αλληλέγγυους και τις Μ.Κ.Ο.  εάν μπορούν να μας διαβεβαιώσουν ότι ανάμεσα στις καθημερινές ορδές προσφύγων/μεταναστών δεν υπάρχουν πράκτορες και στρατιωτικοί της Τουρκίας;  Πολλές είναι οι φωνές που πιέζουν για έκδοση ασυλίας στο σύνολο των προσφύγων/μεταναστών. Δεν έχουν σκεφτεί όμως τη πιθανότητα να δίνουμε άδεια παραμονής σε κάποιον με σκοπούς κατά της Ελλάδος. Δεν είναι άραγε ύποπτο ότι αυτοί οι άνθρωποι καταφθάνουν στα Ελληνικά νησιά με διάφορα προσωπικά αντικείμενα  (κινητά κτλ) αλλά χωρίς κανέναν επίσημο έγγραφο; Θα έλεγε κανείς ότι προσπαθούν να σβήσουν το παρελθόν τους, να κρύψουν κάτι. Φυσικά, η γενίκευση μπορεί να μας οδηγήσει σε λάθη. Σίγουρα υπάρχουν ανάμεσα στις ορδές άνθρωποι ταλαιπωρημένοι και εκδιωγμένοι, οι πραγματικοί πρόσφυγες, οι οποίοι δικαιούνται και ασύλου, τους οποίους εάν θέλουμε να λεγόμαστε πολιτισμένη και Ευρωπαϊκή χώρα έχουμε υποχρέωση να τους περιθάλψουμε.

Πού οδηγεί η Τουρκία τα πράγματα ;

 Η ιστορία είναι γεμάτη από παραδείγματα όπου οι μειονότητες έχουν αλλάξει τις ισορροπίες. Στο όνομα των γερμανικών μειονοτήτων ο Χίτλερ  ενσωμάτωσε την Αυστρία και μέρος της Τσεχίας το 1938. Στο όνομα της τουρκικής μειονότητας οι γείτονες μας εισέβαλαν στην Κύπρο το 1974, καταλαμβάνοντας και κυριεύοντας παράνομα το 33% του νησιού. Στο όνομα των ρωσικών μειονοτήτων η Ρωσία εισβάλει στην Γεωργία το 2008 αλλά και στην Κριμαία στο πολύ πρόσφατο παρελθόν. Σε κάποια από τα περιστατικά που αναφέρθηκαν, μάλιστα, οι προσαρτήσεις έγιναν χωρίς να πέσει ούτε μία σφαίρα. Βλέπουμε λοιπόν τη Τουρκία αργά, σταθερά και ύπουλα να προσπαθεί να δημιουργήσει τετελεσμένα στο Αιγαίο αλλά και στη Θράκη. Έχοντας δείξει ότι δεν υπάρχει εμφανή περίπτωση πολέμου, έχει βρει όλο το χρόνο και την κάλυψη που χρειάζεται, ώστε να διεκδικήσει και να κερδίσει το Ελληνικά νησιά.  Οι ταλαιπωρημένοι πρόσφυγες/μετανάστες άθελα τους γίνονται η ασπίδα μίας βρώμικης συνομωσίας.

Απέναντι σε αυτό, η Ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να προτάξει πυγμή και αποφασιστικότητα. Θα πρέπει να αφαιρέσουν από την Ελλάδα τον ρόλο της χώρας υποδοχής του καθενός αιτούντα και να την μετατρέψουν σε χώρα που ανοίγει την αγκαλιά της σ΄ αυτούς που έχουν πραγματικά ανάγκη. Μα πάνω απ’ όλα, τη δεδομένη χρονική κρίνεται απαραίτητο όλοι μας, πολιτικοί, διπλωμάτες, στρατιωτικοί, και ο ίδιος ο Ελληνικός λαός να μην επαναπαυόμαστε, να μην εθελοτυφλούμε, να μην στηρίζουμε τον μελλοντικό μας προγραμματισμό σε κατευθυνόμενες ενδείξεις . Δεν πρέπει ποτέ να ξεχάσουμε ότι ”ο εχθρός είναι πάντα εκεί, ο εχθρός είναι πάντα ο ίδιος” αν δεν θέλουμε εμείς ή τα παιδιά μας να θρηνούμε χαμένες πατρίδες του 21ου αιώνα.

 

 

 

 

Πηγές

https://www.theguardian.com/world/2019/sep/17/aid-workers-warn-of-catastrophe-in-greek-refugee-camps

https://www.newsit.gr/topikes-eidhseis/prosfygiko-nea-stoixeia-pou-deixnoun-adieksodo-ayksanontai-synexos-oi-stoivagmenes-psyxes-sta-nisia-tou-anatolikou-aigaiou/2865575/

https://www.theguardian.com/world/2019/sep/05/erdogan-ill-let-syrian-refugees-leave-turkey-for-west-unless-safe-zone-set-up

 

 

Διαβάστε επίσης:Μουσουλμανικός εποικισμός αντί θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geopolitics & Daily News Copyrights Reserved 2024