26/04/2024

Η ευκαιρία να τελειώσουμε τον Ερντογάν

Η φωτογραφία από τα Ελληνοτουρκικά σύνορα κυκλοφορεί στο Twitter μαζί με το hashtag #istandwithGreece

Γράφει ο Γρηγόρης Γ. Μπρόζος
Φοιτητής οικονομικού Α.Π.Θ

Ό,τι γίνεται τα τελευταία 24ωρα στα Ελληνοτουρκικά σύνορα έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο. Μουσουλμανικές ορδές απαιτούν να εισβάλουν στην Ελληνική επικράτεια και κατ’ επέκταση στην επικράτεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σε απάντηση αυτού, η Ελληνική κυβέρνηση κλείνει τα σύνορα και κινητοποιεί μεγάλες  δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας για να υπερασπιστούν την εθνική μας γη. Παράλληλα, οι Έλληνες των πληγέντων περιοχών εμφανίζουν  πρωτοφανή «δυναμισμό» και μαχητικότητα. Στα νησιά του αν. Αιγαίου οι κάτοικοι μετά από 7 χρόνια υπομονής και αγανάκτησης βγαίνουν στους δρόμους, παίρνουν το νόμο στα χέρια τους και εμποδίζουν την απόβαση των μεταναστών που δασκαλεμένοι από πάσης φύσεως ΜΚΟ επιθυμούν απόβαση στα ελληνικά νησιά.

Η πρωτοφανής αυτή κατάσταση της οποίας γινόμαστε μάρτυρες δεν είναι παρά ένα οργανωμένο σχέδιο κατά της πατρίδας μας.  Δίχως καμία προκάλυψη η τουρκική κυβέρνηση μεταφέρει τους μετανάστες με δωρεάν λεωφορεία (σε αρκετές περιπτώσεις και σύμφωνα με δηλώσεις των ίδιων των μεταναστών στα τηλεοπτικά δίκτυα) μέχρι τα σύνορα μας. Το τουρκικό λιμενικό συνοδεύει τις βάρκες τους μέχρι τα ανοιχτά των νησιών μας. Και όταν αυτά τα μέτρα αποδείχτηκαν αναποτελεσματικά, χάρη στην αποφασιστικότητα των Ελλήνων, η τουρκική αστυνομία ξεκίνησε τη ρήψη χημικών κατά των ελληνικών θέσεων!

 Ο καθ’ ένας λοιπόν βλέπει ότι η Τουρκία είναι η υποκινήτρια δύναμη  του χειραγωγούμενου πλήθους των μεταναστών το οποίο χρησιμοποιεί κατά το δοκούν ως είδος πολιορκητικού κριού για να εισέλθει στην ελληνική επικράτεια. Ουσιαστικά διαδραματίζεται μία σύγκρουση της Τουρκίας με την Ελλάδα, αφού οι Ευρωπαίοι μέχρι στιγμής περιορίζονται σε απλές δηλώσεις στήριξης.  Φυσικά, αυτή η κατάσταση δεν έπιασε απροετοίμαστους όσους ασχολούνται με το ζήτημα. Τα τελευταία χρόνια η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται σε μία κατάσταση διαπραγμάτευσης με το καθεστώς Ερντογάν.

Πιο συγκεκριμένα, η Τουρκία έχοντας ως διαπραγματευτικό όπλο τα εκατομμύρια μεταναστών που φιλοξενεί και την απειλή πως θα τους διοχετεύσει στην Ευρώπη, απαιτεί την συνεχή αποστολή χρηματοδοτικών πακέτων από τους Ευρωπαίους. Από την άλλη πλευρά, οι ηγέτες της γηραιάς ηπείρου δείχνουν να μην μπορούν πλέον να διαχειριστούν το μεταναστευτικό πρόβλημα. Την τελευταία δεκαετία οι Ευρωπαϊκές πόλεις έχουν κατακλυστεί από μετανάστες αφρικανικής και αραβικής προελεύσεως. Το πολιτικό κόστος ήταν και είναι τεράστιο. Είδαμε ότι η μεταναστευτική κρίση δημιούργησε πρόβλημα ακόμη και στη Γερμανία όπου η Άνγκελα Μέρκελ δέχθηκε σφοδρή κριτική και, τελικά, αναγκάστηκε να παραιτηθεί από την ηγεσία του κόμματος της . Ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ. Ερντογάν  βλέποντας τις απειλές του να πιάνουν τόπο, ζητάει όλο και περισσότερα από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τα πράγματα είχαν μείνει στάσιμα σε αυτό το σημείο το τελευταίο διάστημα παρά τις απειλές που εκστόμιζε η τουρκική πλευρά. Ξαφνικά, όμως, το καθεστώς στη Τουρκία αποφασίζει να υλοποιήσει τις απειλές του και μέσω αξιωματούχου το βράδυ της περασμένης Πέμπτης ανακοινώνει πως θα ανοίξει τα σύνορα της χώρας ώστε οι μετανάστες να περάσουν πλέον στην Ευρώπη.  Και ενώ όλοι περιμένουν να ξεσπάσει μια νέα κρίση, γίνεται το απροσδόκητο. Η Ελλάδα με αποφασιστικότητα και πυγμή αποφασίζει να κλείσει τα δικά της σύνορα και να μην επιτρέψει ούτε μια παράνομη εισβολή! Πολλά έχουν διατυπωθεί τις τελευταίες ημέρες για τον αριθμό των μεταναστών που κατάφεραν να μπουν στην χώρα μας. Όποιος αριθμός και να ισχύει ένα είναι το σίγουρο, η Ελληνική άμυνα έχει λειτουργήσει  και η συντριπτική πλειοψηφία των εισβολέων απέτυχε.  Φυσικά αξίζουν συγχαρητήρια σε αυτούς που σχεδίασαν και συντονίζουν την επιχείρηση.

 Τα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί είναι ένα Βατερλό για τον Τούρκο πρόεδρο.  Ο σουλτάνος βλέπει το μεγαλύτερο διαπραγματευτικό του χαρτί, αυτό πάνω στο οποίο έχει βασίσει την εξωτερική του πολιτική να μην μπορεί να λειτουργήσει. Η Ελλάδα στέκεται απέναντι στη Τουρκία δείχνοντας της ότι η Ευρώπη είναι ο ισχυρός παίχτης σε αυτήν την ιστορία.

Μη θέλοντας να προεξοφλήσω κάτι από τώρα, αλλά απλά υποθέτοντας την Ελληνική νίκη, θα μπορούσα να ισχυριστώ ότι η χώρα μας με τη σθεναρή της στάση δύναται να αφοπλίσει τον Ερντογάν απέναντι στην Ευρώπη. Εάν οι Ευρωπαίοι μπορούν να αντιληφθούν αυτή την τεράστια ευκαιρία, θα πρέπει να στείλουν άμεσα ενισχύσεις για την φρούρηση των συνόρων που δεν είναι μόνο ελληνικά αλλά και τα ευρωπαϊκά σύνορα απέναντι στη Τουρκία. Φυσικά σαν Έλληνες δεν ζητιανεύουμε την δυτική βοήθεια αλλά αναφέρουμε ότι μία τέτοια ενέργεια θα σώσει τους ίδιους από  μελλοντική δυσφορία.

Η Ελλάδα έδειξε ότι δεν εκβιάζεται, η Ευρώπη θα το κάνει;

 

Σημείωση: Την ίδια ώρα, συγκινητική είναι η προσπάθεια Ελλήνων του εξωτερικού αλλά και ελεύθερων ανθρώπων να σταθούν στο πλευρό της χώρας μας αυτές τις δύσκολες στιγμές με συνεχείς αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ενημέρωση ενάντια στην προπαγάνδα της τουρκικής πλευράς. Τα δυο hashtags που έχουν ξεχωρίσει είναι τα ακόλουθα: #istandwithGreece #Greeceunderattack

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geopolitics & Daily News Copyrights Reserved 2024