26/04/2024

«Ειρήνη στην Ελλάδα μας και Σοφία στους Πολιτικούς μας» το μήνυμα του προέδρου της Παμμακεδονικής ΗΠΑ.

Αγαπητοί φίλοι,

Το 2017 σύντομα έρχεται σε ολοκλήρωση.Ήτανε μία πολύ δύσκολή χρονιά για την γενέτηρα Πατρίδα μας, όπως ήτανε ιδιαίτερα δύσκολη και για την Οργάνωσή μας.

Η Παμμακεδονική Ένωση Αμερικής δούλεψε πάρα πολύ σκληρά για να υποστηρίξει τα δίκαια και τα συμφέροντα της Ελλάδος, σε όλα τα Εθνικά ζητήματα που την απασχολούν, όπως η Θράκη, το Αιγαίο,το Κυπριακό κλπ.,αλλά κυρίως να βοηθήσει την Ελληνική Κυβέρνηση στο δύσκολο έργο της διαπραγμάτευσης με τα Σκόπια για την τελική Ονομασία τους.

Αντιμετωπίσαμε την αδιαλλαξία και τον αλυτρωτισμό των Σκοπιανών σε παγκόσμιο επίπεδο. Τα γράμματά μας σε Πολιτικούς της Ελλάδος και της Αμερικής, Ακαδημαϊκούς, Δημοσιογράφους, τηλεοπτικά Κανάλια όπως το ΝΒC , αλλά και σε όποιον τολμούσε να διαστρέψει την ιστορική αλήθεια της Μακεδονίας μας, ήτανε ακαριαία, γεμάτα με ιστορικές και επιστημονικές πληροφορίες και επιχειρήματα δίνοντάς τους να καταλάβουν ότι η παραπληροφόρηση τους δεν θα περνούσε, όσα χρήματα και να έπαιρναν.


Είχαμε πολλαπλές συναντήσεις με διάφορους πολιτικούς του State Department και του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδος, της Κυβέρνησης αλλά και της Αντιπολίτευσης, Δημάρχους και Περιφερειάρχες, Μητροπολίτες και Αρχιεπισκόπους στην Ελλάδα και στην Αμερική, πάντα μεταφέροντες τις πάγιες θέσεις της Παμμακεδονικής Ένωσης αλλά και όλης της Ομογένειας, ότι δεν συμβιβαζόμαστε αλλά και ούτε ποτέ θα δεχθούμε τον όρο «Μακεδονία» σε οποιαδήποτε ονομασία γα τα Σκόπια.Αυτό θα το κρίνει ΜΟΝΟ ο Ελληνικός Λαός, ανεξάρτητα από τί πιέσεις μπορεί να δέχεται η Κυβέρνηση από τούς συμμάχους μας! Έχουμε ξεσηκώσει όλες τις Παμμακεδονικές της Υφηλίου, σε Αμερική, Καναδά, Αυστραλία, Ευρώπη, Νότιο Αφρική αλλά και στην Ελλάδα και είναι ενωμένες όλες με μία φωνή και έναν λόγο!
Αγαπητοί φίλοι, παρ’ολους τούς δισταγμούς που έχω να εκφράζω τα συναισθήματα μου και τις σκέψεις μου δημόσια, ή και το γεγονός ότι δέν έχω την ευφράδεια λόγου πού έχετε οι περισσότεροι από σάς, ή ίσως και ότι μπορεί να κάνω ορισμένα γραμματικά ή ορθογραφικά λάθη,η λογική μου μού λέει ότι είναι σωστό και απαραίτητο να το κάνω και ότι αυτή είναι η πιο κατάλληλη στιγμή.

Στα 53 χρόνια που ζω στήν Αμερική από την νεαρή εφηβεία, και με όλον τον σεβασμό προς τις εκατοντάδες ή χιλιάδες συλλόγους και οργανώσεις που υπάρχουν στην ομογένειά μας, χωρίς να υποτιμήσω τον ρόλο και το έργο κανενός, εγώ δέν γνωρίζω καμία άλλη Οργάνωση να εκτελεί μία τόσο δύσκολη αποστολή και ένα τόσο τεράστιο έργο,  όπως η Παμμακεδονική Ένωση Αμερικής, στά Εθνικά θέματα της Ελλάδος.

Με την ευκαιρία, λοιπόν, των εορτών, των ευχών και των ευχαριστιών, θα ήθελα και εγώ να ευχαριστήσω όλα τα μέλη της Παμμακεδονικής Ένωσης που μ’ εμπιστεύθηκαν με την ψήφο τους, τους πρώην Υπάτους Προέδρους και τους Κυβερνήτες που δούλεψαν μαζί μου και κρατούν τα μέλη μας σε επικοινωνία σε όλη την Αμερική.

Ευχαριστώ πολύ αυτούς που μου συμπαραστάθηκαν και βοήθησαν την Οργάνωση στο δύσκολο έργο της αλλά και εμένα προσωπικά σε αυτό του προέδρου, ιδιαίτερα τους συνεργάτες μου, στο Ύπατο Συμβούλιο, Δημήτρη Φιλιππίδη, Στέλιο Στρουμπάκη, Πέτρο Χαριτόπουλο, Δημήτρη Τασσόπουλο, Μαρία Μάρκου, τον Π.Υ.Π. Δημήτρη Χατζή (οργανωτή του petition “This is not your name”) .

Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τού φίλους τής Παμμακεδονικής Ένωσης που μας υποστήριξαν στο έργο μας, ιδιαίτερα τον Πέτρο Γαλάτουλα, πρόεδρο τής Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Ν.Υ., τους φίλους μας στa ΜΜΕ όπως Μιχάλη Ιγνατίου, Στέφανο Μυτηλιναίο (Tribune), Στέφανο Χίο (Μακελειό),
Πλάτων Τασχουνίδη(Πόντος ΤV), Λάζαρο Λαζάρου (Εγνατία ΤV), Αντώνη Μυλωνάκη (ΑRT TV), Γιώτα Χουλιάρα (Geopolitics), Νάνσυ Μπίσκα (Δημοσιογράφος) , Μάρκο Τέμπλαρ (National security analyst).
Εύχομαι ο Καινούργιος Χρόνος 2018, να φέρει σε όλους σας αλλά και στους συμπατριώτες μας στήν Ελλάδα, Υγεία, Ευημερία, Αγάπη, Γαλήνη και Υπομονή.
Με την βοήθεια του Θεού, Ειρήνη στην Ελλάδα μας και Σοφία στους Πολιτικούς μας.Στέλιος Κυριμλής
Ύπατος Πρόεδρος

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από τις συναντήσεις της Παμμακεδονικής ΗΠΑ


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geopolitics & Daily News Copyrights Reserved 2024