27/04/2024

ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΙΩΣΤΕ ΤΟΝ ΑΛΙΕΦ! Οι κινήσεις των Αμερικανών για το Αρτσάχ!

Βουλευτής Frank Pallone: «Δεν έχω καμία απολύτως αμφιβολία ότι ο στόχος εδώ είναι να εξαλειφθεί, όχι μόνο το Αρτσάχ από τον χάρτη, αλλά να εξαλειφθεί η Αρμενία από τον χάρτη».

Μαζική κινητοποίηση Αμερικανών Βουλευτών για βαριές οικονομικές κυρώσεις σε βάρος του Αζερμπαϊτζάν

Του Δημήτρη Φιλιππίδη
Διευθυντή HELLAS FM

Η εμπειρία μου από την πολιτική σκακιέρα των ΗΠΑ μου επιτρέπει σε μεγάλο βαθμό να καταθέσω κάτι με βεβαιότητα: παρά τις ασχημες εξελίξεις με την πλεκτάνη που στήθηκε σε βάρος του Γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ, η Ουάσινγκτον δείχνει περισσότερο από ποτέ άλλοτε έτοιμη να αντιδράσει και να προχωρήσει έστω και αυτήν την ώρα σε βαριές κυρώσεις σε βάρος του δικτάτορα Αλίεφ και του Αζερμπαιτζαν! Εστω και αυτή την ώρα η αίσθηση μου είναι ότι οι πιέσεις πλέον είναι τεράστιες προς την Κυβέρνηση Μπάιντεν να ενεργήσει αποφασιστικά, και μάλιστα οι πιέσεις έρχονται από τα δύο κόμματα μαζί! Βέβαια οι κινήσεις αυτές θα έπρεπε να γίνουν εδώ και 9 μήνες όταν άρχισε ο αποκλεισμός του Αρτσάχ και ολοκληρώθηκε η βαρβαρότητα με τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας σε βάρος των Αρμενίων του Αρτσάχ. Εστω όμως και αυτή την ύστατη ώρα πρέπει να υπάρξει αντίδραση και αντίδραση, θα υπάρξει! Και να μην ξεχνάει η Αμερικανική Κυβέρνηση ότι οι Αζέροι δεν διαπράττουν μόνοι τους εγκλήματα, τα διαπράττουν έχοντας δίπλα τους την Κυβέρνηση Ερντογάν!

Πριν 3 μέρες, ο Βουλευτής Brad Sherman (D-CA) και μια δικομματική ομάδα Βουλευτών των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των Chris Smith (R-NJ), Frank Pallone (D-NJ), Jim Costa (D-CA), Josh Gottheimer (D-NJ). ), Lou Correa (D-CA) και Haley Stevens (D-MI), καθώς και ο πρώην βουλευτής Frank Wolfe καταδίκασαν την εθνοκάθαρση των 120.000 Αρμενίων Χριστιανών στο Αρτσάχ και ζήτησαν από την κυβέρνηση Μπάιντεν να λογοδοτήσει το Αζερμπαϊτζάν, όπως ανέφερε η Αρμενική Εθνική Επιτροπή της Αμερικής.

Το ανώτερο μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων, Μπραντ Σέρμαν (D-CA), φιλοξένησε τη συνέντευξη Τύπου στο Καπιτώλιο και κάλεσε για συγκεκριμένη δράση των ΗΠΑ καθιστώντας τον Πρόεδρο Αλίεφ υπεύθυνο για την εθνοκάθαρση των Αρμενίων στο Αρτσάχ ενώ έδωσε προειδοποίηση για το σχέδιο του Αζερμπαϊτζάν να κατακτήσει την κυρίαρχη Αρμενία. «Τώρα το Αζερμπαϊτζάν έχει τα μάτια του στην κατάκτηση της Δημοκρατίας της Αρμενίας, της οποίας την ανεξαρτησία αναγνωρίσαμε στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Ο Βουλευτής Σέρμαν σημειώνει ότι «οι προσπάθειες του Αζερμπαϊτζάν να κατακτήσει την Αρμενία, τη Δημοκρατία της Αρμενίας ή οποιοδήποτε τμήμα της είναιαπαράδεκτες και η Αμερική πρέπει να παρέχει βοήθεια σε αυτούς τους ανθρώπους που έχουν ζήσει την εθνοκάθαρση».

Βουλευτής Frank Pallone: «Δεν έχω καμία απολύτως αμφιβολία ότι ο στόχος εδώ είναι να εξαλειφθεί, όχι μόνο το Αρτσάχ από τον χάρτη, αλλά να εξαλειφθεί η Αρμενία από τον χάρτη».

Ο ιδρυτής της Ομάδας των Αρμενίων του Κογκρέσου, βουλευτής Frank Pallone (D-NJ) σημείωσε ότι «ο στόχος του Αλίεφ και του Αζερμπαϊτζάν ήταν να καθαρίσουν εθνοτικά το Αρτσάχ. Με άλλα λόγια, βασικά, το μήνυμα των Αζέρων είναι «ξεφορτωθείτε όλους τους Αρμένιους, πάρτε τη γη τους και αναγκάστε τους να φύγουν, αν δεν σκοτωθούν στη διαδικασία. Και αυτό ακριβώς βλέπουμε να ξεδιπλώνεται». Ο Βουλευτής Pallone σημείωσε, «Δεν έχω καμία απολύτως αμφιβολία ότι ο στόχος εδώ είναι να εξαλειφθεί, όχι μόνο το Αρτσάχ από τον χάρτη, αλλά να εξαλειφθεί η Αρμενία από τον χάρτη. Εννοώ, αυτός είναι ο στόχος εδώ. Όποιος πιστεύει διαφορετικά, κατά τη γνώμη μου, κοροϊδεύει τον εαυτό του. Ο Βουλευτής Παλόνε κατέστησε σαφές ότι οι στόχοι του Αζερμπαϊτζάν «δεν αφορούν μόνο το Αρτσάχ. Υπάρχει ένα πολύ μεγαλύτερο σχέδιο εδώ που περιλαμβάνει την ίδια την Αρμενία και που πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση, πρέπει να κινηθούμε πλήρως και γρήγορα προς την προστασία της Αρμενίας επίσης».

Βουλευτής Κρις Σμιθ: «Ο Αλίεφ θα πρέπει να βρίσκεται στο Ποινικό Δικαστήριο για Εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας που διαπράττει ξανά καθώς συναντιόμαστε εδώ σήμερα».

Ο Συμπρόεδρος της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Tom Lantos, βουλευτής Κρις Σμιθ (R-NJ) έκανε ισχυρές παρατηρήσεις καλώντας τον δικτάτορα του Αζερμπαϊτζάν Ilham Aliyev, ο οποίος «είναι αφοσιωμένος στο μίσος του προς τους Αρμένιους και διαπράττει, όπως συναντάμε εδώ σήμερα, την δεύτερη Αρμενική γενοκτονία. «Ο Αλίεφ θα πρέπει να βρίσκεται στο Ποινικό Δικαστήριο για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, τα οποία διαπράττει ξανά καθώς συναντιόμαστε εδώ σήμερα». Ο Βουλευτής Σμιθ ζήτησε από τις Ηνωμένες Πολιτείες να αναλάβουν δράση και «υπάρχουν πολύ σοβαρές κυρώσεις που θα μπορούσαν να επιβληθούν τώρα, σήμερα, στον Αλίεφ και σε όλη τη συμμορία του, ώστε να μην μπορούν να συναλλάσσονται με την Αμερική και να μην μπορούν να πάρουν βίζα! Κάντε το! Μην περιμένετε!»

Βουλευτής Τζιμ Κόστα: «Υποστηρίζουμε την Αρμενία, τον λαό της Αρμενίας και τα εδαφικά της σύνορα»

Ο εκπρόσωπος του Central Valley California, Jim Costa (D-CA), έκανε ισχυρές παρατηρήσεις καλώντας την κυβέρνηση Μπάιντεν να «κάνει περισσότερα για να επιβεβαιώσει την ηγεσία που πρέπει να λάβει χώρα για να διασφαλιστεί ότι αυτές οι φρικαλεότητες θα τερματιστούν και ότι υποστηρίζουμε την Αρμενία, τον λαό της Αρμενίας και τα εδαφικά της όρια. Υποστηρίζουμε τον λαό της Ουκρανίας και τα εδαφικά της όρια για όλους τους σωστούς λόγους. Και για τους ίδιους λόγους, πρέπει να υποστηρίξουμε τα εδαφικά όρια για τον λαό της Αρμενίας».

Βουλευτής Josh Gottheimer: «Είναι καθήκον μας να αναγνωρίσουμε ότι τη στιγμή που μιλάμε, Αρμένιοι σκοτώνονται και εκτοπίζονται στο Αρτσάχ, στα χέρια του Αζερμπαϊτζάν».

Ο βουλευτής Josh Gottheimer (D-NJ) τόνισε με έμφαση ότι «είναι καθήκον μας να αναγνωρίσουμε ότι τη στιγμή που μιλάμε, Αρμένιοι σκοτώνονται και εκτοπίζονται στο Αρτσάχ, στα χέρια του Αζερμπαϊτζάν. Η φρικτή στρατιωτική επίθεση του Αζερμπαϊτζάν έρχεται στο τέλος ενός εννιάμηνου αποκλεισμού του Αρτσάχ, που οδήγησε σε ανθρωπιστική κρίση. Ξέρω ότι δεν είναι ποτέ η λάθος στιγμή για να δώσεις μαρτυρία και να πεις την αλήθεια. Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν πρέπει ποτέ να είναι συνένοχοι σε οποιαδήποτε παράλογη δολοφονία».

Βουλευτής Λου Κορέα: «Η ιστορία επαναλαμβάνεται σήμερα… δεν μπορούμε να το αφήσουμε να συμβεί».

Ο Βουλευτής Lou Correa (D-CA), μίλησε για την εθνοκάθαρση που συμβαίνει στο Αρτσάχ, σημειώνοντας ότι «η ιστορία επαναλαμβάνεται σήμερα. Δεν μπορούμε να περιμένουμε. Δεν μπορούμε να το αφήσουμε να συμβεί. Αν υπάρχει κάτι που πρόκειται να κάνω σήμερα είναι να σας ζητήσω, μην το αφήσετε να συμβεί. Μην μας αφήσετε σε αυτό το κτίριο να περιμένουμε. Λάβετε δράση τώρα, δεν μπορείτε να αφήσετε την ιστορία να επαναληφθεί».

Βουλευτής Haley Stevens ζητά «κυρώσεις ιδίως κατά των αξιωματούχων του Αζερμπαϊτζάν»

Η βουλευτής Stevens (D-MI) κατήγγειλε την απειλή του Αζερμπαϊτζάν για την κυριαρχία της Αρμενίας: «Βλέπουμε μια προσφυγική κρίση και βλέπουμε μια επίθεση στην κυριαρχία της Αρμενίας. Και είναι εντελώς απαράδεκτο. Έχω συμμετάσχει στην υποστήριξη στην έκκληση για κυρώσεις ιδίως κατά των αξιωματούχων του Αζερμπαϊτζάν, κάτι που πρέπει να συμβεί».

Πρώην βουλευτής των ΗΠΑ Frank Wolf: «Ούτε μια δεκάρα ακόμα για την κυβέρνηση του Αζερμπαϊτζάν»

Ο πρώην Βουλευτής των ΗΠΑ Frank Wolf (R-VA), ο οποίος το 1998 συνέγραψε τον Νόμο για τη Διεθνή Θρησκευτική Ελευθερία, μίλησε για την τρέχουσα «εθνοκάθαρση των Αρμενίων από την κυβέρνηση του Αζερμπαϊτζάν». Τόνισε ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν πρέπει να σταματήσει να στηρίζει τον Αλίεφ και ότι «δεν υπάρχει περίπτωση αυτή η κυβέρνηση να δώσει άλλη μια δεκάρα από τη Δευτέρα στην κυβέρνηση του Αζερμπαϊτζάν μέχρι να σταματήσει εντελώς αυτό και να υπάρξει το αντίστροφο. Στη συνέχεια, ο Γουλφ επέκρινε τις ομάδες λόμπι της Ουάσιγκτον DC που ξεπλύνουν την εθνοκάθαρση του Αζερμπαϊτζάν. «Είναι συγκλονιστικό, είναι σοκαριστικό που υπάρχουν εταιρείες λόμπι σε αυτή την πόλη, εταιρείες λόμπι σε αυτήν την πόλη που εκπροσωπούν την κυβέρνηση του Αζερμπαϊτζάν. Πώς εκπροσωπείτε μια κυβέρνηση που επιφέρει γενοκτονία και εθνοκάθαρση; Δεν θυμάστε την ιστορία του 1915; Θα έλεγα σε αυτά τα δικηγορικά γραφεία, τηλεφωνήστε στην κυβέρνηση του Αζερμπαϊτζάν και πείτε τους να φύγουν και να σταματήσουν ή να τα αφήσουν ως πελάτες».

Έντι Ζεμενίδης του HALC: «Η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων δεν σημαίνει τίποτα εάν δεν σταματήσετε την επόμενη γενοκτονία».

Ο Έντι Ζεμενίδης, Εκτελεστικός Διευθυντής του Ελληνοαμερικανικού Συμβουλίου Ηγεσίας (HALC) επεσήμανε ότι η αναγνώριση της «γενοκτονίας των Αρμενίων από την κυβέρνηση Μπάιντεν δεν σημαίνει τίποτα» εάν «δεν σταματήσει την επόμενη γενοκτονία». Σχολίασε την επίσκεψη της διαχειριστριας της USAID, Samantha Power στην Αρμενία, δηλώνοντας: «Λυπάμαι που δεν μπορώ να συγχαρώ τη Samantha Power που βρισκόταν στην περιοχή, επειδή ήξερε τι έκανε λάθος κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Obama. αποχώρησε από την κυβέρνηση Ομπάμα και ζήτησε συγγνώμη που δεν αναγνώρισε τη Γενοκτονία των Αρμενίων». Ωστόσο, σήμερα, συνέχισε ο Ζεμενίδης, η Πάουερ «δεν έκανε αεροπορική μεταφορά και τώρα, όπως είπε η ANCA, «εμφανίζεται για την κηδεία» των χριστιανών Αρμενίων του Αρτσάχ». Ο Ζεμενίδης ζήτησε άμεσες κυρώσεις στην «οικογένεια Αλίεφ και στο Αζερμπαϊτζάν».

Με πληροφορίες από το https://www.asbarez.com/

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geopolitics & Daily News Copyrights Reserved 2024