27/04/2024

Τρομοκρατικές επιθέσεις των Παλαιστίνων στην Ελλάδα

Αλέξανδρος Νίκλαν
Σύμβουλος Θεμάτων Ασφαλείας 


Τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ελλάδα από Παλαιστίνιους τρομοκράτες. Αριθμός 15!

Τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ελλάδα από Ισραήλ. Αριθμός 0

Ακολουθεί αναλυτική  λίστα:

5/8/1973: Επίθεση 2 Παλαιστινίων τρομοκρατών με χειροβομβίδες και όπλα στο Ανατολικό Αεροδρόμιο στο κτίριο αναχωρήσεων. 3 νεκροί και 58 τραυματίες.

8/9/1974: Πτήση TWA 841. 88 νεκροί έπειτα απο έκρηξη βόμβας που τοποθέτησαν Παλαιστίνιοι όταν το αεροσκάφος που είχε προορισμό τη Νέα Υόρκη,σταμάτησε στην Αθήνα, προερχόμενο απο Τελ Αβίβ. Εξερράγη πάνω απο το Ιόνιο Πέλαγος.

27/6/1976: Η πτήση της Air France 139 που εκτελούσε το δρομολόγιο Τελ – Αβίβ – Παρίσι, προσγειώνεται στην Αθήνα. Επιβιβάζονται μεταξύ άλλων 3 άνδρες και μια γυναίκα. 2 είναι μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης Μπάντερ – Μαϊνχοφ και 2 της οργάνωσης Λαϊκό Μέτωπο Απελευθέρωσης της Παλαιστίνης. Εκδηλώνεται αεροπειρατεία. Το αεροσκάφος προσγειώνεται στη Λιβύη αρχικά για ανεφοδιασμό. Οι αεροπειρατές ζητούν να κατευθυνθεί στην Ουγκάντα ενώ παράλληλα ζητούν 5 εκ $ και απελευθέρωση φυλακισμένων τρομοκρατών και αντιφρονούντων. Στις 4/7/76 διεξάγεται η Επιχείρηση Αστραπή απο ειδικές δυνάμεις του Ισραήλ οι οποίες εισέβαλλαν στο αεροδρόμιο Εντέμπε με σκοπό τηναπελευθέρωση των ομήρων. Από την επιχείρηση χάνουν τη ζωή τους 3 όμηροι και ο επικεφαλής των Ισραηλινών δυνάμεων Γιόναταν Νετανιάχου, αδερφός του πρωθυπουργού του Ισραήλ.

7/7/1982: Δολοφονία Ιορδανού διπλωμάτη στην Αθήνα και τραυματισμός ατόμου στην επίθεση.

7/11/1983: 2 φρουροί της πρεσβείας της Ιορδανίας στην Αθήνα πυροβολούνται από ένοπλο της ομάδος του Αμπού Νιντάλ. Ένας χάνει τη ζωή του.

Νοέμβριος 1984: Απόπειρα επίθεσης κατά του Ιορδανού διπλωμάτη στην Αθήνα.

28/3/1984: Ο Κεν Γουίτι, ο πολιτιστικός ακόλουθος της Βρετανικής Πρεσβείας στην Αθήνα και πατέρας του νυν Chief Medical Officer της Βρετανίας Κρις Γουίτι, δολοφονείται στο αυτοκίνητό του από πυρά Παλαιστινίων. Οι σφαίρες βρίσκουν τον Κεν Γούιτι ενώ σκοτώνεται και ο συνεπιβάτης του.

4/4/1985: Αεροσκάφος 727-200 της Royal Jordanian κατά την διάρκεια απογείωσης με προορισμό το Αμμάν, δέχεται επίθεση με ρουκέτα η οποία δεν εκρήγνυται.

21/3/1985: Βομβιστική επίθεση στα γραφεία της αεροπορικής εταιρείας Royal Jordanian στην Αθήνα.

7/8/1985: Βομβιστική επίθεση σε ξενοδοχείο στη Γλυφάδα. Τραυματίζονται 13 άτομα.

23/11/1985: Η πτήση 648 της EgyptAir , απογειώνεται και πάλι από το Ελληνικό για το Καϊρο. 5 παλαιστίνιοι τρομοκράτες καταλαμβάνουν το αεροσκάφος. Ένας Αιγύπτιος άνδρας ασφαλείας ανοίγει πυρ εντός της καμπίνας σκοτώνοντας τον 1 τρομοκράτη. 58 επιβάτες νεκροί συνολικά λόγω των εκτελέσεων των τρομοκρατών και των ολέθριων λαθών της επέμβασης των ειδικών δυνάμεων της Αιγύπτου.

2/4/1986: Έκρηξη βόμβας πάνω από το Άργος στην πτήση 840 της TWA. 4 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους.

11/7/1988:Τρομοκρατική επίθεση κατά των επιβατών του κρουαζιερόπλοιου City of Poros ενώ έπλεε ανοιχτά της Αίγινας. Χάνουν τη ζωή τους 7 τουρίστες, ο Έλληνας υποπλοίαρχος του City of Poros και ο δράστης της επίθεσης. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε και πάλι η οργάνωση του Αμπού Νιντάλ, Μαύρος Σεπτέμβρης. Παράλληλα με την επίθεση αυτή, εκρήγνυται βόμβα σε αυτοκίνητο μάλλον απο λάθος στο Τροκαντερό. Επιτόπου σκοτώνονται 2 Παλαιστίνιοι τρομοκράτες. Αργότερα μαθεύτηκε πως σχεδίαζαν να επιτεθούν την στιγμή του κατάπλου του πλοίου με το παγιδευμένο αυτοκίνητο και τυφέκια.

19/4/1991: Βόμβα στην Πάτρα που ήταν προορισμένη να τοποθετηθεί στο Βρετανικό προξενείο, εκρήγνυται απο λάθος με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους έξι πολίτες.

Αυτά επειδή κάποιοι αναφέρουν πως η Χαμάς δημιουργήθηκε από άλλους για να μην υπάρξει Γάζα. Προφανώς η PLO, η Φατάχ, ο Μαύρος Σεπτέμβρης ήταν και αυτές δημιουργίες τρίτων;

Θα το γράψω για μια ακόμα φορά. Οι τρομοκρατικές δράσεις εξτρεμιστικών ομάδων που κάνουν χρήση ανθρώπινων ασπίδων με το ζόρι και εκτρωματικές πράξεις κατά αμάχων δεν φτιάχνουν κράτη. Ιστορικά ούτε η PLO, ούτε ο IRA, ούτε η ΕΤΑ, ούτε η FARC, ούτε το Daesh, τα κατάφεραν. Η Χαμάς δεν διαφέρει σε τίποτα.

Όσοι υποστηρίζουν λοιπόν τις πράξεις της Χαμάς να γνωρίζουν πρώτον πως σε άλλη πολιτισμένη χώρα θα τους είχαν συλλάβει και δεύτερον ότι δεν απέχουν πολύ από το να ονομαστούν φίλιοι προς Τζιχαντιστές, με ό,τι και αν σημαίνει αυτό.

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geopolitics & Daily News Copyrights Reserved 2024