02/05/2024

Μεταναστευτικό και Φωτιές

Γράφει ο Αλέξανδρος Νίκλαν 

 

Τις τελευταίες ημέρες μετά και από συνέβησαν στην Αλεξανδρούπολη καθώς ασκήθηκαν ποινικές διώξεις από τον εισαγγελέα Πλημμελειωδικών της πόλης σε 13 μετανάστες για «απόπειρα εμπρησμού με κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή», «κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών» και «παράνομη είσοδο στη χώρα», πολλοί αναρωτιούνται πως είναι δυνατόν το μεταναστευτικό να συνδέεται με τις φωτιές.

Αναφέρουν μάλιστα πως θεωρούν παράλογο οι μετανάστες να έχουν κάνει τόσο δρόμο να εισέλθουν σε ευρωπαϊκό έδαφος για να ανάψουν φωτιές, γεγονός που θα τους εμποδίσει να συνεχίσουν την πορεία τους.

Πάμε να δούμε λοιπόν κάποια σύντομα δεδομένα για την σύνδεση του μεταναστευτικού με τους εμπρησμούς

 

  1. Οι περισσότεροι από αυτούς οι οποίοι προέρχονται είτε απο Συρία είτε από Πακιστάν σε αρκετές περιπτώσεις έχουν μείνει στην Τουρκία μεγάλο διάστημα πριν περάσουν τα σύνορα για να εισέλθουν παράνομα στη χώρα μας. Είναι συνήθως εύκολα στρατολογήσιμοι είτε από την πακιστανική ISI είτε από την τουρκική ΜΙΤ, είτε ακόμα και από άλλες οργανώσεις παραβατικής φύσης ( Σημείωση: Καθώς ο πόλεμος στην Συρία έχει τελειώσει οι περισσότεροι Σύριοι είτε γύρισαν πίσω, είτε μένουν στην Τουρκία- η οποία έχει τα δικά της ζητήματα με τους μετανάστες όπως έχουμε αναφέρει σε παλαιότερη ανάρτηση του Geopolitics. Επομένως οι περισσότεροι από τους παράνομα εισερχόμενους που έρχονται στη χώρα μας και λένε ότι κατάγονται από τη Συρία, συνήθως ψεύδονται.)
  2. Η δικαιολογία ότι ανάβουν φωτιά για να ζεσταθούν και ότι δεν είναι εμπρησμός δεν ισχύει το κατακαλόκαιρο. Φωτιές ανάβουν κυρίως τον χειμώνα όταν περνάνε το ποτάμι για να στεγνώσουν, να φάνε και να ζεσταθούν. Το καλοκαίρι δεν έχει κανένα νόημα να ανάψουν φωτιά, ειδικά με ανέμους και ζέστη και όταν υπάρχουν ξερά χόρτα που θα λειτουργήσουν ως καύσιμη ύλη.
  3. Ο Έβρος είναι μια κρίσιμη γεωπολιτική περιοχή για τη χώρα ειδικά τώρα με την αναβάθμιση της Αλεξανδρούπολης. Ας μη λησμονούμε επίσης πως τον Μάρτιο του 2020 είχαμε οργανωμένη εισβολή η οποία προκλήθηκε με την αρωγή της Τουρκίας. Είχα γράψει τότε πως πρώτοι ήταν οι συνοριοφύλακες και οι πολίτες του Έβρου που τους σταματησαν και κάποιοι είχαν παρεξηγηθεί. Τι να κάνουμε παιδιά, αυτή ειναι η αληθεια. Οι μετανάστες και τότε ήθελαν να περάσουν στην Ελλάδα από την Τουρκία με βίαιο τρόπο και προφανώς δεν σκέφτηκαν ότι μπορει να τους σταματούσαν μετά.
  4. Οι άνθρωποι αυτοί οι οποίοι έρχονται από την Μέση Ανατολή και την ευρύτερη περιοχή έχουν άλλο ηθικό κώδικα και διαφορετική πολιτισμική πυξίδα. Είναι άνθρωποι μηδενικής παιδείας και με ελάχιστο σεβασμό για περιουσίες τρίτων. Πόσο μάλλον για φυσικό πλούτο, ειδικά όταν θα πέσει “πεσκέσι/ρεγάλο” από πιθανούς συνδέσμους υπηρεσιών ξένων χωρών.
  5. Η διαδρομή τους δεν έχει ταλαιπωρία για να γνωρίζουν ολοι. Έρχονται με εισητήρια των 15-40€ των Turkish Airlines στην Τουρκία ενώ ουκ ολίγοι είναι και άτομα από οργανώσεις που ήταν στον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας και αφού πλέον σταμάτησε η μισθοδοσία της Τουρκίας αποφασίζουν να εισέλθουν στην Ευρώπη. Αιτία; Η επιδοματική πολιτική των ανεγκέφαλων στις Βρυξέλλες και αλλού. Γι΄αυτό και όσοι έρχονται με νάρκες θέλουν να ναυαγήσουν ώστε να διασωθούν και να λάβουν άσυλο.

Τώρα ανεξάρτητα από την απόφαση του δικαστηρίου  για τους 13 παράνομους μετανάστες και την απόπειρα εμπρησμού στον Έβρο, η ουσία είναι πως το μεταναστευτικό αποτελεί εθνική απειλή, γεγονός που δεν χωράει αμφιβολία ειδικά αν παρατηρήσουμε τα αποτελέσματα εισόδου τους σε χώρες της Γαλλίας, της Σουηδίας και αλλού. Ακολουθεί φωτογραφία ως παράδειγμα από  τη Γερμανία.

 

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geopolitics & Daily News Copyrights Reserved 2024