28/04/2024

Τί γνώριζαν οι μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ; (ηχητικό)

Ο σύμβουλος θεμάτων ασφαλείας του Geopolitics & Daily News Αλέξανδρος Νίκλαν μίλησε χθες στην εκπομπή του δημοσιογράφου Λάμπρου Καλαρρύτη «Εμείς οι Έλληνες».

Το μεγάλο ερώτημα είναι πως είναι δυνατόν μία επιχείρηση τέτοιου μεγέθους να μην έγινε αντιληπτή από τις μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ.

Μήπως η επίθεση που έχει χαρακτηριστεί ως η «Ισραηλινή 9/11» έχει και όλα εκείνα τα στοιχεία που είχε και η επίθεση στους Δίδυμους Πύργους στις ΗΠΑ;

Δηλαδή, μήπως πληροφρορίες υπήρχαν, αλλά δεν αξιολογήθηκαν ή δεν επικοινωνήθηκαν μεταξύ των υπηρεσιών;

Υπάρχουν στοιχεία ότι η Shin Bet είχε ήδη εντοπίσει ότι η τρομοκρατική οργάνωση έπαιρνε οικονομική και στρατιωτική βοήθεια τόσο από την Τεχεράνη και την Άγκυρα μέσω SADAT και TIKA, αλλά και μέσω πολιτών.

Πρόκειται για εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ενώ στο διάστημα μεταξύ 2015 με 2019 τα συγκεκριμένα πρόσωπα φέρεται να είχαν βοηθήσει υπόπτους να επισκεφτουν αμυντικές εκθέσεις με διαφόρων τύπων UAV.

Επίσης η Shin Bet είχε συλλάβει ιρανικό πυρήνα του Ιράν που συνεργαζόταν με παλαιστινιακές οργανώσεις και ετοιμαζόντουσαν να εξαπολύσουν επιθέσεις εντός του Ισραήλ.

«Μήπως λοιπόν οι υπηρεσίες πληροφοριών του Ισραήλ, είχαν όντως κάνει την δουλειά τους αλλά πιθανά στεγανά μεταξύ υπηρεσιών και ανθρώπων εντός του κρατικού μηχανισμού, δεν άφησαν να ολοκληρωθεί μια αποτελεσματική κίνηση έναντι μιας υποβόσκουσας απειλής;»

Όπως τονίζει, το ίδιο είχε συμβεί και σις ΗΠΑ όπου ενώ όλες οι υπηρεσίες γνώριζαν η κάθε μία κάποια στοιχεία για τους δράστες της 9/11, δεν υπήρξε δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ τους.

Μήπως συνέβη το ίδιο και στο Ισραήλ;

Τα στοιχεία που βγαίνουν ίχνουν πώς είχε υπάρξει αναγνώριση κάποιας απειλής, αλλά για κάποιους λόγους, δεν υπήρξε κάποια προληπτική δράση.

Και η Αίγυπτος πλέον δηλώνει πώς είχε ειδοποιήσει για απειλή αλλά το Ισραήλ αγνόησε την πληροφορία.

Ακούστε την εκπομπή στο σύνδεσμο που ακολουθεί. 

 

 

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geopolitics & Daily News Copyrights Reserved 2024