28/04/2024

Νίκλαν: Σαμποτάζ – Έχει η Ελλάδα επαρκείς διαδικασίες & πρωτόκολλα εσωτερικής ασφάλειας; (ηχητικό)

 

Ο σύμβουλος θεμάτων ασφαλείας του Geopolitics & Daily News, Αλέξανδρος Νίκλαν μίλησε στην εκπομπή του δημοσιογράφου Λάμπρου Καλαρρύτη στα Παραπολιτικά.

 

Σχολίασε το θέμα της εσωτερικής ασφάλειας με αφορμή πρόσφατα γεγονότα, όπως η βομβιστική επίθεση με στόχο το υπυργείο Εργασίας και η δολιοφθορά σε αγωγό ύδρευσης και εξοπλισμό καλωδίου ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης – Αττικής.

 

Ο Αλέξανδρος Νίκλαν θεωρεί ότι δεν υπάρχουν στη χώρα επαρκείς διαδικασίες, μέτρα και πρωτόκολλα για την ασφάλεια κρίσιμων και μη υποδομών και ότι υπάρχει έλλειμμα σχετικής αντίληψης ασφαλείας.

 

Οι απειλές έχουν πλέον πολλαπλές μορφές, δεν υπάρχουν μόνο οι “κλασικές” μορφές υπονόμευσης καθώς επιθέσεις κορεσμού σε δίκτυα με στόχο να τεθούν εκτός λειτουργίας συνιστούν υπονομευτική δραστηριότητα και μάλιστα υψηλής αποτελεσματικότητας και πολλές φορές χαμηλού ίχνους μέχρι να γίνουν αντιληπτές.

 

Ο ίδιος εκτιμά ότι μία από τις μεγαλύτερες αστοχίες του κράτους είναι ότι από μέρος του πολιτικού συστήματος κυρίως η ασφάλεια θεωρείται “πολυτέλεια”, σε μία περίοδο όπου παγκοσμίως και δη στο δυτικό ημισφαίριο αποτελεί κορυφαία ατζέντα και προτεραιότητα.

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geopolitics & Daily News Copyrights Reserved 2024