27/04/2024

Αναφορά απειλών από τις υπηρεσίες των ΗΠΑ

Image by kjpargeter on Freepik

Λεπτομέρειες για την «ολοένα και πιο εύθραυστη παγκόσμια τάξη»

Αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ κατέθεσαν χθες  σχετικά με τη δημοσιοποίηση της ετήσιας αξιολόγησης απειλών (Γραφείο Διευθυντή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών). Η έκθεση ανέφερε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιμετωπίζουν μια «ολοένα και πιο εύθραυστη παγκόσμια τάξη» που πιέζεται από «μια φιλόδοξη αλλά ανήσυχη Κίνα, μια συγκρουσιακή Ρωσία, ορισμένες περιφερειακές δυνάμεις, όπως το Ιράν, και πιο ικανούς μη κρατικούς παράγοντες».

 

Ενώ η έκθεση επικεντρώθηκε σε μεγάλο βαθμό στην Κίνα και τη Ρωσία, αναφέρεται επίσης και στον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς. Ο διευθυντής της CIA Ουίλιαμ Μπερνς είπε στην κατάθεσή του ότι μια συμφωνία ομήρων ήταν ο πιο πρακτικός τρόπος  για να σταματήσει ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ η Διευθύντρια της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών  Άβριλ  Χέινς, είπε ότι είναι πιθανό η σύγκρουση στη Γάζα  να έχει αντίκτυπο γενεών στην τρομοκρατία». Σχετικά με τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο Μπερνς είπε ότι το Κίεβο πιθανότατα θα «χάσει σημαντικό έδαφος» από τη Μόσχα εάν δεν φθάσει νέα βοήθεια των ΗΠΑ. Η έκθεση επισήμανε επίσης κινδύνους που σχετίζονται με την τεχνητή νοημοσύνη και την κατασκοπεία στον κυβερνοχώρο, λέγοντας ότι η Ρωσία πιθανότατα θα προσπαθήσει να επηρεάσει τις εκλογές του 2024 στις ΗΠΑ και ότι η Κίνα μπορεί να προσπαθήσει να κάνει το ίδιο.

 

«Οι μακροπρόθεσμες αδυναμίες του ρωσικού στρατού δεν θα έχουν σημασία εάν η Ουκρανία δεν υποστηριχθεί φέτος. Οι Ουκρανοί στρατιώτες πρώτης γραμμής βρίσκονται σε αυξανόμενο κίνδυνο – όχι επειδή δεν έχουν τη θέληση να πολεμήσουν ή δεν γνωρίζουν τις αδυναμίες του εχθρού τους, αλλά λόγω ελλείψεων σε πυρομαχικά και ανθρώπινο δυναμικό», γράφει ο Dara Massicot του Carnegie Endowment για το Foreign Affairs.

 

«Τώρα σε μια εκλογική χρονιά, οι κορυφαίοι κατάσκοποι των ΗΠΑ αναφέρουν όλο και περισσότερο την αναδυόμενη τεχνολογία και την κυβερνοασφάλεια ως παράγοντα αξιολόγησης της στάσης της εθνικής ασφάλειας», γράφουν οι Lorenzo Franceschi-Bicchierai και Zack Whittaker του TechCrunch.

Ολόκληρη την έκθεση μπορείτε να την διαβάσετε ΕΔΩ

 

 

 

Ψηφιακή και Φυσική Ασφάλεια – Ένα κοινό μέλλον

 

Ψηφιακή και Φυσική Ασφάλεια – Ένα κοινό μέλλον

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geopolitics & Daily News Copyrights Reserved 2024