26/04/2024

H δύναμη της εικόνας και το πόδι του Μπόρις

Γράφει η Γιώτα Χουλιάρα

 

Xαμός από χθες στα social media της Γηραιάς Ηπείρου για την κίνηση του Μπόρις Τζόνσον να ανεβάσει το πόδι του στο τραπεζάκι. Γράφτηκαν τα πάντα, από τα πιο απλά μέχρι τα πιο σύνθετα. Από το γεγονός ότι είναι αγενής, μέχρι ότι έπαιξε παιχνίδι ισχύος για να σπάσει τον ευρωπαϊκό τσαμπουκά, στην προκειμένη περίπτωση γαλλικό- καθώς η συνάντηση ήταν με τον Μανωλάκη τον Ιησουίτη (γι΄αυτή την ποντικομαμή θα σας γράψω άλλη φορά).

Σας ενημερώνω πως δεν ήταν τίποτα από τα παραπάνω, παρά μια ανθρώπινη και, ενδεχομένως, ολίγον χαζή στιγμή των δυο πολιτικών που αστειεύονται- ποιος σας είπε οτι οι πολιτικοί δεν έχουν χαζές στιγμές;

Και ίσως ακριβώς το γεγονός ότι έχουν πολλές χαζές στιγμές παρουσιάζει ξεκάθαρα πλέον το πρόβλημα πολιτικής ηγεσίας που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας.
 
‘Oλη την εικόνα την δείχνει ο έμπειρος δημοσιογράφος Tom Rayner, στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter. Μπείτε να δείτε το σχετικό βίντεο εδώ:https://twitter.com/RaynerSkyNews/status/1164563614243663872?fbclid=IwAR1IacOOXaLsiio_VOtNKUJA7DqGBII1WEYfnT2vjXl6qTjtF6ki8ARsgd4



Oι φωτογράφοι φυσικά εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός και η συγκεκριμένη φωτογραφία κυκλοφόρησε παντού προσπαθώντας να παρουσιάσει στο ευρωπαϊκό κοινό τον Βρετανό πρωθυπουργό ως έναν άξεστο. Μια εικόνα που βολεύει τις Βρυξέλλες καθώς το Brexit έρχεται σε δυο μήνες (με ή χωρίς συμφωνία).
 Ταυτόχρονα όμως ενδέχεται και να χαροποίησε τους νοσταλγούς της Βρετανικής Αυτοκρατορίας θυμίζοντάς τους πως λειτουργούσαν ως αποικιοκράτες. Το σίγουρο είναι πάντως ότι απασχόλησε και πάλι τα ΜΜΕ και το κοινό απομακρύνοντας την ουσία των πραγματικών προβλημάτων από την επιφάνεια.
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geopolitics & Daily News Copyrights Reserved 2024